Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé

Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu
Kojima Productions
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netradiční hra od autora Metal Gearu propůjčí svůj dystopický svět plný nadpřirozených i sci-fi elementů pro filmové zpracování.

Před několika dny trailer lákal hráče na pokračování videohry Death Stranding. Krom stávajících fanoušků mohou zbystřit pozornost také filmoví nadšenci, protože se chystá celovečerní snímek zasazený do stejného světa, jako dvojice postapokalyptických videoher.

Celovečerní film vzniká ve spolupráci Kojima Productions, které vede autor předlohy a legendární herní vývojář Hideo Kojima, a Hammerstone Studios. Filmová společnost je nejznámější pro Pořádné pecky Billa a Teda a letošní hororový hit Barbar. Do budoucna chystá například také futuristickou akci Boy Kills World. Kojima a Alex Lebovici z Hammerstone budou producenty filmu, Hammerstone také kompletně zaplatí náklady na výrobu z vlastní kapsy, takže natáčení nebudou ovlivňovat žádné korporátní požadavky odněkud shora.

Produkce se nesnaží natočit drahý velkofilm, ale poměrně komorní příběh, který vsadí na mezilidské vztahy a vypravěčskou uvěřitelnost. Podle informací serveru Deadline, který jako první projekt odhalil, má snímek představit nové postavy a nové elementy, které zatím nebyly v herní předloze k vidění. Scenárista a režisér se hledají a natáčení by ideálně mělo začít celkem brzy. Pokud se to povede, byl by to výrazný rozdíl oproti Kojimově hře Metal Gear, která své filmové zpracování bez výsledku připravuje už mnoho let.

První hra Death Stranding vyšla v roce 2019. Jako je to u Kojimy zvykem, hodně stála na příběhu, atmosféře, hledání odpovědí na tajemné otázky a silných charakterech. Rozličné postavy ve hře hráli Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Guillermo del Toro či Margaret Qualley. Děj se odehrává v budoucnosti, kde se otevřely dveře mezi světem mrtvých a živých, po Zemi se začnou prohánět nebezpečné záhrobní příšery, padá déšť, jehož pouhý dotek způsobuje stárnutí a civilizace upadá do rozvratu. Hráč jako ústřední hrdina Sam Bridges putoval zničeným světem mezi jednotlivými koloniemi přeživších a snažil se přispívat k tomu, aby se roztroušení lidé znovu začali spojovat. Hra okouzlovala vizuálně strhující prázdnou krajinou. Svět budoucnosti nabízel celou řadu svérázných konceptů – Hráč u sebe například nosí nenarozené dítě ve „sklenici“, které mu pomáhá předvídat aktivitu monster. Pro neotřelé filmové zpracování je látka určitě jako dělaná.

Na závěr si pusťte trailer herní předlohy:

Foto: Kojima Productions

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu Death Stranding: Postapokalyptická budoucnost spojí živé a mrtvé | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest