Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher

Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu
Sony Interactive Entertainment
Zobrazit dalších 18 obrázků
Že bychom se opravdu mohli dočkat filmového God of War? Nebo nějakého jiného titulu z knihovny Sony? 

V posledních dnech se konal další ročník světového veletrhu spotřební elektroniky (Consumer Electronics Show), avšak s tím rozdílem, že tentokrát byla akce kvůli přetrvávající covidové situaci ve světě vysílaná online. Kromě představování nových produktů ovšem došlo na něco, co by mohlo zaujmout diváky a hráče videoher. Během tiskové konference vystoupil také šéf Sony Interactive Entertainment Jim Ryan. Ten vedle pár slov k PlayStationu 5 zmínil filmovou adaptaci Uncharted a seriál The Last of Us, které jsou podle něj jenom začátkem expanze vyprávění skrz nová média. Tou chce společnost oslovit širší publikum. „Sony je kreativní zábavní společnost a zábava nikdy nebyla důležitější,“ tvrdí Ryan.

Léta chystaný film Uncharted v minulém roce úspěšně dokončil natáčení a letos v červenci bychom se měli dočkat premiéry. V hlavní roli mladého hledače pokladů Nathana Drakea se představí Tom Holland, s nímž se vydáme na zcela nové dobrodružství, které jsme s hrdinou ve videohrách nezažili. Herci bude sekundovat Mark Wahlberg a záporáka si střihl Antonio Banderas. Režie se ujal Ruben Fleischer, režisér komiksového Venoma nebo hororových komedií Zombieland 1 a 2.

I The Last of Us se v jednu chvíli mělo vydat na filmové plátno, leč nakonec budeme sledovat příběh Joela a Ellie z postapokalyptického světa z pohodlí našeho obýváku. Na projektu pracují režisér Johan Renck (minisérie Černobyl), tvůrce obou dílů The Last of Us Neil Druckmann nebo skladatel Gustavo Santaolalla, jenž složil hudbu k oběma videohrám. Seriál by měl mít premiéru někdy během roku.

Sony Interactive Entertainment
Videohra Days Gone

Jakých dalších filmů nebo seriálů na motivy videoher od Sony bychom se mohli dočkat? Zatím můžeme pouze spekulovat. Knihovna Sony je žánrově rozmanitá a obsahuje hromadu titulů. Hodně fanoušků už dlouho volá po zadaptování fantasy videohry God of War, jež se v tomto roce dočká dalšího dílu s podtitulem Ragnarok. Videohra se soustřeďuje na spartského válečníka Kratose, který si prošel mnoha boji s bohy ve starověkém Řecku a později také na dalekém severu.

Jako další se mohou nabízet dvě postapokalyptické lahůdky Days Gone a Horizon Zero Dawn, přičemž v první jmenované hře se hráč proháněl na motorce ve světě, v němž vypukla zombie nákaza. V té druhé musí zase odvážná hrdinka Aloy v 31. století čelit robotickým stvořením různých velikostí připomínající zvířata. Mimochodem druhý díl s názvem Horizon Forbidden West by měl dorazit ještě letos. Na závěr ještě můžeme zmínit kupříkladu další hit Ghost of Tsushima, který se odehrává ve 13. století, kdy Mongolové podniknou invazi na japonský ostrov Tsushima. Na odpor se postaví hrstka samurajů včetně hrdiny Jina.

V prosinci loňského roku generální ředitel filmového studia Sony Tony Vinciquerra uvedl, že založená divize PlayStation Productions připravuje 10 projektů, které budou vycházet z videoher společnosti Sony. Má se jednat o tři filmy a sedm televizních seriálů, na které bude mít divize přímý dohled. Plná kontrola nad projekty má zaručit kvalitu, která je pro PlayStation Productions klíčová a podle příběhu se rozhodne, jestli pro danou předlohu bude lepší celovečerní stopáž nebo vyprávění na epizody. Aby lidé z nové divize filmovému odvětví lépe porozuměli, strávili poslední dva roky diskusemi s filmovými scenáristy, režiséry, producentem Lorenzem di Bonaventurou (série Transformers) a kreativním ředitelem Marvelu Kevin Feigem, jemuž se podařil vytvořit filmový svět Marvelu

Uvidíme, co nakonec z filmových snah Sony vyleze. Vy nám v komentářích dejte vědět, jaké hry z Playstationu byste nejraději viděli ve filmové nebo seriálové podobě.

Foto: Sony

Zdroje: Sony, THR

Galerie: 19

Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu Uncharted a The Last of Us jsou jenom začátek, Sony zfilmuje daleko víc videoher | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest