Napoleon: Historický epos se upravoval na tělo výjimečnému Joaquinu Phoenixovi

Napoleon: Historický epos se upravoval na tělo výjimečnému Joaquinu Phoenixovi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Oscarový představitel Jokera není herec jako každý druhý. Ridley Scott mu byl ochotný vyjít vstříc.

Ridley Scott je živoucí legenda. U většiny herců platí, že pokud vůbec dostanou příležitost s ním točit, tak jen sklapnou patky a na všechno poslušně říkají „ano pane“. Joaquin Phoenix ale není většina herců. V roce 2008 oznámil konec filmové kariéry, začal se věnovat hip hopu a při veřejných vystoupeních se choval dost podivně. To vše byla jen dlouhodobá sofistikovaná hra, aby mohl natočit pseudodokumentární snímek I'm Still Here. Kvůli démonickému výkonu v Mistrovi si nechal dát od zubaře „rovnátka“, aby dokázal přesvědčivě mluvit s konstantně sevřenou pusou. Ve sci-fi Ona přesvědčivě zahrál muže zamilovaného do virtuální umělé asistentky a za Jokera získal Oscara. Kvůli roli extrémně zhubl, naprosto se do ní ponořil denně se mimo natáčení osobně podílel na konstantním přepisování scénáře.

Pouze pasivním pasažérem nechtěl být Joaquin ani při natáčení filmu Napoleon (dříve Kitbag), kde ztvárnil slavného vojevůdce. Režisér Scott pro magazín Empire uvedl, že natáčení s Phoenixem bylo jedno z nejnáročnějších a zároveň nejlepších, jaká kdy s libovolným hercem zažil:

Joaquin je tak nekonvenční, že už to snad ani víc nejde. Ne úmyslně. Instinktivně. Takový on prostě je. Když mu něco vadí, tak vám to řekne. [Napoleon] je výjimečný díky tomu, že neustále něco zpochybňoval. S Joaquinem se vám může stát, že přepíšete celý zatracený film, protože mu něco nesedí. To se tak nějak stalo i v případě Napoleona. Celý film jsme rozebrali, abychom mu pomohli soustředit se na to, kdo byl Bonaparte. Respektoval jsem to, že protože všechny připomínky byly nesmírně konstruktivní. Všechno díky nim vyrostlo a zlepšilo se.“

Následně ještě Ridley dodal, že podle jeho názoru se dostali tak blízko k tomu, jaký Napoleon mohl doopravdy mohl být, jak to jenom je v dnešní době možné. Phoenix je ten nejvýjimečnější a nejpřemýšlivější herec, s jakým kdy pracoval.

My můžeme jen doufat, že se všechna tahle extrémní snaha na snímku pozitivně podepíše. Zatím přesně nevíme, kdy jej uvidíme, služba Apple TV+ Napoleona nabídne někdy v příštím roce.

Snímek Kitbag má skrze vrtkavý vztah Napoleona (Joaquin Phoenix) a Josefíny de Beauharnais (Vanessa Kirby) vykreslit strmý vzestup slavného francouzského vojevůdce, císaře a státníka, který se už ve 24 letech stal generálem, vyšvihl se během Velké francouzské revoluce, už po třicítce byl de facto prvním mužem Francie a na vrcholu své moci si do značné míry podmanil většinu západní Evropy. Scénář filmu napsal David Scarpa, režíruje Ridley Scott. V další roli vystupuje Tahar Rahim. Film vzniká pro Apple TV+.

Foto je ilustrační, Joaquin Phoenix ve filmu Joker

Zdroj: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest