Kitbag: Ridley Scott vyměnil představitelku Napoleonovy manželky

Kitbag: Ridley Scott vyměnil představitelku Napoleonovy manželky | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Joaquin Phoenix v roli Napoleona si musí rychle zvyknout na novou Josefínu.

Ridley Scott letos kritikům (a snad i těm pár divákům, co film viděli) učaroval historickým dramatem Poslední souboj. Tomu pomohla dodat maximální emocionální dopad vynikající Jodie Comer v hlavní ženské roli. Vypadalo to, že režisér a herečka budou znovu spolupracovat i na snímku Kitbag, chystaném životopisném snímku o Napoleonovi Bonaparte. Nakonec se ale Comer na filmu podílet nebude. Od Scottovy novinky musela odstoupit kvůli tomu, že její natáčení začalo kolidovat s jiným projektem, když kvůli pandemii koronaviru došlo (minimálně u jednoho ze dvou projektů) k termínovým změnám.

Produkce okamžitě našla neméně výraznou náhradu. Roli převzala Vanessa Kirby, další skvělá herečka nastupující generace. Do povědomí širší veřejnosti se Vanessa dostala před pěti lety rolí princezny Margaret v seriálu Koruna. Popcornové publikum ji poznalo ve snímcích Mission: Impossible – Fallout a Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw loni si vysloužila nominaci na Oscara za hlavní roli ve snímku Střípky ženy.

Kirby ztvární Josefínu de Beauharnais, první Napoleonovu manželku. Vztah Napoleona a Josefíny byl živelný, bouřlivý a komplikovaný. Vzali se v roce 1796 a prožili společně řadu úspěchů včetně ustavení Napoleona císařem Francouzů, což z Josefíny učinilo císařovnu. Rozvedli se v roce 1810 primárně kvůli tomu, že rodačka z ostrova Martinik nedala Napoleonovi dědice čili potenciálního nástupce trůnu. Za rozlukou však lze hledat i politické a mocenské důvody.

Snímek Kitbag má skrze vrtkavý vztah Napoleona a Josefíny vykreslit strmý vzestup slavného francouzského vojevůdce, císaře a státníka, který se už ve 24 letech stal generálem, vyšvihl se během Velké francouzské revoluce, už po třicítce byl de facto prvním mužem Francie a na vrcholu své moci si do značné míry podmanil většinu západní Evropy. Scénář filmu napsal Scottův dřívější spolupracovník David Scarpa (Všechny prachy světa), hlavní roli Napoleona ztvární Joaquin Phoenix, s nímž se Scott poprvé setkal už při natáčení Gladiátora.

Natáčení snímku začne letos na jaře.

Titulní foto je ilustrační - Vanessa Kirby v Mission: Impossible - Fallout

Zdroje: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest