Napoleon: Joaquin Phoenix jako vojevůdce na prvních fotkách

Napoleon: Joaquin Phoenix jako vojevůdce na prvních fotkách | Fandíme filmu
Universal Pictures
Natáčení historického eposu od Ridleyho Scotta začalo.

Začalo natáčení historického snímku o životě slavného vojevůdce. Film se bude nakonec jmenovat jednoduše Napoleon, namísto dříve používaného názvu Kitbag. Natáčení se čerstvě rozběhlo a to konkrétně v londýnském Greenwich, na východě Londýna. Na sociálních sítích už se žertuje, že se Napoleon musí protáčet v hrobě, když se netočí v jeho Francii. Tak či tak je podstatné, že jsme díky natáčení v exteriérech dostali nejen první pohled na historické kulisy a kočáry s koňmi, ale především na samotného Napoleona!

Toho ztvárnil Joaquin Phoenix, s nímž se režisér Ridley Scott seznámil už před více než dvaceti lety při natáčení Gladiátora. Jak můžete vidět na přiložených fotografiích, slavnému vojevůdci nechybí jeho ikonický klobouk a samozřejmostí jsou i založené ruce. Napoleon je často vyobrazován s jednou založenou rukou, tady zakládá rovnou dvojitě.

Obsazení snímku nedávno rozšířil Tahar Rahim, jenž představuje Paula Barrase, mocného komisaře revoluční armády. Tahara jsme mohli nedávno vidět v Netflix seriálu Had. Obsazení se ladilo až do poslední chvíle, když nedávno musela Jodie Comer v roli Josefíny nahradit Vanessa Kirby.

Snímek Kitbag má skrze vrtkavý vztah Napoleona (Joaquin Phoenix) a Josefíny de Beauharnais (Vanessa Kirby) vykreslit strmý vzestup slavného francouzského vojevůdce, císaře a státníka, který se už ve 24 letech stal generálem, vyšvihl se během Velké francouzské revoluce, už po třicítce byl de facto prvním mužem Francie a na vrcholu své moci si do značné míry podmanil většinu západní Evropy. Scénář filmu napsal David Scarpa, režíruje Ridley Scott. V další roli vystupuje Tahar Rahim. Film vzniká pro Apple TV+.

Foto je ilustrační, Joaquin Phoenix ve filmu Gladiátor

Zdroje: Daily Mail, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest