Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie

Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 4 obrázky
Zdroje se rozcházejí v tom, kolik Disneyho velkofilm vlastně stál, ale rozhodně stál hodně. A které snímky stály úplně nejvíc?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Mulan měla být uvedená do kin už v dubnu, po tom, co udeřila krize, byla premiéra přeložena na 23. 7. Stále si nejsme jistí, že Disney termín nakonec znovu neodloží, tak či tak si pojďme zkrátit čekání okénkem do filmové účtárny. Dle dostupných informací totiž Mulan byla proklatě drahá.

Disney spolu se snímkem pokračuje v adaptování svých animovaných pohádek. Loni jsme mohli vidět hranou (nebo alespoň fotorealistickou) podobu Aladina, Lvího krále, Dumba a Lady a Trampa. Letos je na řadě předělávka animované pohádky z roku 1998, ve které se Disney silně inspiroval čínskou tradicí a vyprávěl příběh o princezně Mulan, jež se převlékne za muže, aby mohla místo otce narukovat do armády a postavit se invazi Hunů.

První zprávy o chystané hrané verzi se objevují už delší dobu, nakonec ale byla v roce 2017 najatá jako režisérka Niki Caro (McFarland, Úkryt v Zoo). Ta se tak stala po Patty Jenkis a Avě DuVernay teprve třetí ženou, která dostala možnost režírovat film s více než stomilionovým rozpočtem, nicméně server Pursue News tvrdil, že Disney na projekt vynaložil rovnou 290 milionů dolarů a herečka Li Gong dokone hovořila o částce přesahujícíc 300 milionů dolarů!

S časovým odstupem se začaly objevovat zprávy, podle kterých film stál "jenom" 200 milionů, ale i to by pořád byla slušná pálka. Není tajemstvím, že snímek prošel náročnými přetáčkami, takže je možné, že cena v průběhu produkce postupně bobtnala. Vedle přetáček a hromady digitálních triků se Disney praštil přes kapsu také při výstavbě masivních kulis, které by měly mít zcela bezprecedentní měřítko. Pokud by částka kolem 300 milionů skutečně seděla, v tu ránu by to Mulan řadilo mezi pět nejdražších filmů všech dob (bez započítání inflace).

Tady se můžete blíže seznámit s Mulan a s tím, jak byla přijatá na světové premiéře, těsně před celosvětovým uzavřením kin. Teď už se však společně pojďme podívat na výčet těch vůbec nejdražších filmů v dějinách:

Další kapitola »

Mulan

18.06.1998 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 5

Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu Mulan byla extrémně nákladná, aneb 25 nejdražších filmů historie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest