Mission: Impossible Odplata - První část – Natáčení nebezpečného kousku v epickém videu

Mission: Impossible Odplata - První část – Natáčení nebezpečného kousku v epickém videu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Tom Cruise skáče ze skály na motorce vstříc smrti a my to díky podrobnému zákulisnímu videu máme jako na dlani.

Kvůli covidové pandemii to pořád ještě bude nějakou dobu trvat, než konečně uvidíme Mission: Impossible Odplata - První část. V tuhle chvíli je premiéra snímku odložená až na 13. července 2023. Zatím jsme mohli vidět nabitý trailer, teď je tu však další upoutávka. Ta se celá věnuje nebezpečnému kaskadérskému kousku, který plní titulky od září roku 2020.

V Norsku tehdy vznikla šílená sekvence, kdy se agent Ethan Hunt na motorce rozjede ze skály, vrhne se s ní střemhlav do hlubin, za letu stroj opustí, otevře padák a odplachtí (dost možná na střechu vlaku, kde posléze může akce pokračovat). Asi by nebylo nic divného na tom, kdyby celou sekvenci vyrobili digitální kouzelníci. Tom Cruise si ale potrpí na uvěřitelnost, a tak sám ze skály skutečně na motorce seskočil. Bez využití kaskadéra.

Asi čtyřminutový zákulisní dokumentík ukazuje, jak složité bylo celou sekvenci připravit. Jak vrtulníky musely v horách postavit přistávací plošinu, pak postupně nanosit materiál. Vyrostla filmařská základna, postavila se rozjezdová rampa. Už v minulosti Cruise seskok nacvičoval do díry s molitanem a kameramani se učili, jak celou sekvenci zaznamenat. Přímo v Norsku potom Tom nejprve cvičně seskakoval z vrtulníku do údolí, aby poznal zdejší vzduchové proudy apod. Nakonec filmaři počkali na ideální počasí a celou sekvenci natočili. Hned několikrát, protože Tom byl přesvědčený, že kousek zvládne ještě stylověji... Ale koukněte se sami:

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part I má stanovené datum české a slovenské premiéry na 13. července 2023, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II potom na 27. června 2024. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. Znovu se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham.

Podklady a foto: Paramount

Galerie: 3

Mission: Impossible Odplata - První část – Natáčení nebezpečného kousku v epickém videu | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část – Natáčení nebezpečného kousku v epickém videu | Fandíme filmu Mission: Impossible Odplata - První část – Natáčení nebezpečného kousku v epickém videu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest