Blade oznámil nového režiséra

Blade oznámil nového režiséra | Fandíme filmu
New Line Cinema
Marvelovský lovec upírů našel také nového scenáristu.

V září chystaný Blade ztratil režiséra. Studio nemohlo najít společnou řeč s Bassamem Tariqem a začalo hledat náhradu. V říjnu se objevila zvěst, že kandidátem je Elegance Bratton, nakonec si však produkce vybrala jiného lodivoda.

Režisérské pozice se ujme Yann Demange. Ten dlouho pracoval jako televizní režisér, kdy se podílel na seriálech Tajný deník call girl, Dead Set, Criminal Justice nebo Top Boy. Pokud jde o celovečerní filmy, zatím natočil snímky 71 a Mladý gangster. Nejnovější podobu scénáře píše Michael Starrbury, jehož nejvýraznějším kariérním počinem dosud byla spolupráce na ceněné minisérii Když nás vidí.

Natáčet se začne v příštím roce a podle magazínu The Hollywood Reporter má být chystaný snímek drsný a temný. Mezi marvelovkami rozhodně má patřit mezi ty ostřejší.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Scénář psali Stacy Osei-Kuffour a Beau DeMayo. Datum premiéry je stanoveno na 5. září 2024.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade z roku 1998

Zdroje: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest