Chris Hemsworth si dá pauzu. Otevřeně hovoří o zdraví. Příští Thor může být poslední.

Chris Hemsworth si dá pauzu. Otevřeně hovoří o zdraví. Příští Thor může být poslední. | Fandíme filmu
Marvel Studios
Superhrdinskému představiteli může hrozit vážná nemoc. Osvětluje, jakým způsobem dál uchopí svou kariéru.

Hvězdný Chris Hemsworth společně s National Geographic natočil sérii Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (Limitless With Chris Hemsworth). V té za asistence vědců testuje tělo a mysl a zkoumá možnosti prodloužení a zkvalitnění života. U příležitosti nedávné premiéry jej vyzpovídal magazín Vanity Fair a herec nabídl opravdu otevřenou výpověď.

Během natáčení seriálu mu lékaři udělali rozbor krve a zjistili, že má kvůli genetickým predispozicím oproti průměrné populaci až desetkrá vyšší šanci, že onemocní Alzheimerovou chorobou. Chrisův dědeček jí momentálně trpí. Hemsworth se nesnaží situaci dramatizovat, ale zároveň připouští, že mu včasné lékařské varování umožní upravit životní styl tak, aby možné onemocnění maximálně oddálil a zmírnil případné následky.

Chris si dá pauzu

Obecně jej pak natáčení epizody, která se věnovala důkladně lidské smrtelnosti, přimělo k tomu, aby celou řadu věcí přehodnotil. V posledních deseti letech v kariéře sprintoval. Teď hodlá zásadním způsobem zvolnit. Momentálně se chystá strávit daleko víc času s dětmi a manželkou. Na nějaký čas si chce vyloženě dát od práce pauzu. Dokončí propagaci seriálu Tělo nezná hranic a pak bude trávit delší čas doma.

Do budoucna pak plánuje pracovat pouze na takových projektech, které budou příjemné. Občas mu někdo nabízí spolupráci s režiséry, o kterých se říká, že jsou „šílení géniové“. Výsledky jejich práce jsou prostě skvělé. Jenže Chris nehodlá trávit čas s někým, kdo vám celý den dělá ze života peklo. Film točíte pět, šest měsíců, pák se musíte sejít na dotáčkách a trávit spolu čas během propagačního turné. A podle Hemswortha to prostě nestojí za to. Když nedávno točil Furiosu s Georgem Millerem, tak byl režisér laskavý, ochotný se všemi členy štábu spolupracovat a obecně si byl plně vědom toho, že jeho přístup má vliv na celkovou atmosféru na pracovišti. Svému agentovi Hemsworth dal jasný pokyn, že do budoucna už bude pracovat výhradně s filmaři s podobným naturelem.

Jak to bude s Thorem

Ve světle Chrisova zvolnění se nabízí otázka, jak to bude dál s Thorem. Na jednoduchou otázku Hemsworth odpovídá, že do nějaké míry záleží na zájmu publika, ale také na tom, jestli se podaří přijít s dostatečně odlišnou a zajímavou zápletkou (nebo přístupem). Velká část původních členů Avengers už se rozloučila, on sám tak má pocit, že pokud se k roli Thora v samostatném filmu ještě vrátí, tak právě proto, aby se rozloučil také. Zdůrazňuje, že aktuálně neexistuje v Marvelu žádný takový plán, ale jeho osobní instinkt mu říká, že po zrodu hrdiny a zrání hrdiny je na pořadu dne hrdinova smrt, hrdinův odchod.

Titulní foto: Thor: Láska jako hrom

Zdroj: Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest