Thor: Láska jako hrom – Soud odhalil, že z filmu byla vystřižena slavná herečka

Thor: Láska jako hrom – Soud odhalil, že z filmu byla vystřižena slavná herečka | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Tvůrci a herci hovoří o tom, co všechno nakonec ve filmu neuvidíme – natáčení byla divočina.

Někteří režiséři potřebují mít dopředu všechno do posledního milimetru naplánované a jejich film nakonec vypadá prakticky totožně, jako jej před začátkem natáčení viděli v hlavě. Pak jsou tu tvůrci, kteří pracují tak trochu jako „dokumentaristé“: Pořídí spoustu materiálu a konečnou podobu filmu „najdou“ ve střižně. Taika Waititi je ten druhý typ a zvlášť v případě Thora: Lásky jako hrom uplatnění jiného stylu natáčení snad ani není možné, protože studio Marvel rádo již hrubě natočené filmy upravuje na základě testovacích projekcí.

Taika v rozhovoru pro Slashfilm vysvětluje, že na finálním střihu hodně závisí vyznění vtipů, případně dost pracuje s tím, které momenty zdůraznit, a které naopak třeba úplně odebrat, aby fungoval jím vytoužený balanc mezi humorem a emocemi. Pro Collider Waititi řekl, že první hrubý sestřih filmu měl asi čtyři hodiny. Ale podobně rozsáhlý podle režiséra film nemohl být nikdy – dříve či později si ve střižně prostě uvědomíte, které momenty do snímku nezapadají, jakkoliv úžasně působily v momentě natáčení.

Natalie Portman si v rozhovoru pro Collider posteskla, že to je radost a prokletí práce s Taikou – že má nepřeberně brilantních nápadů, které pak nakonec ve filmu chybí. Podle jejího tvrzení byly z Lásky jako hrom vystřiženy celé planety!

Chris Hemsworth pro změnu prozradil, že že měl původně jako Thor ve filmu celý taneční souboj do rytmu písničky od kapely ABBA. Tančil a metal blesky. Pasáž nakonec ve snímku chybí. A v rozhovoru pro Total Film se o podobný zážitek podělil také Christian Bale, představitel záporáka Gorra. Podle Balea spolu s režisérem Waititim pracovali na taneční scéně do rytmu Kate Bush (kterou momentálně objevují díky Stranger Things i ti, kteří ji do té doby neznali). Ta nakonec také bude chybět.

Ale to není všechno, co se do Lásky jako hrom nedostalo. Bale doplňuje, že je nakonec vystřižena řada momentů, v nichž byl záporák Gorr až příliš děsivý. A to tvůrci nechtěli, protože celou dobu usilovali o to, aby byl snímek vhodný i pro mladší diváky. A co je možná zajímavější, nakonec neuvidíme scény, v nichž se setkává Gorr s Grandmasterem Jeffa Goldbluma a Eitirim Petera Dinklage. Je dost pravděpodobné, že tyhle dva nakonec tím pádem ve filmu vůbec neuvidíme. Podle insiderských drbů měli Grandmaster i Eitiri zemřít Gorrovou rukou – připomeňme, že holohlavý padouch je posedlý touhou zabít všechny božské bytosti, na které narazí.

A co je vůbec nejzajímavějším odhalením, ve filmu měla hrát Lena Headey, která nakonec ale byla ze snímku kompletně vystřižena. Vůbec nevíme, jakou roli měla ztvárnit, zřejmé je pouze to, že ji teď žaluje její bývalá agentura, které herečka údajně nezaplatila náležitou provizi z jednotlivých rolí, včetně té, jež byla vystřižena z Thora: Láska jako hrom. Headey se nejvíc proslavila rolí Cersei Lannister ze Hry o trůny, dál ji můžete znát Terminátora: Příběhu Sáry Connorové, z 300: Bitvy u Thermopyl nebo Dredda.

To je k zajímavým změnám ze střižny pro tuto chvíli vše, na závěr si ještě přehrajte nejnovější upoutávku:

Thor (Chris Hemsworth) se vydává na cestu, na jaké dosud nikdy předtím nestál – Snaží se dojít vnitřního klidu. Jeho penzi nicméně přeruší galaktický zabiják Gorr, řečený „Bohovrah“ (Christian Bale). Gorr se snaží vyhubit všechny bohy, a tak se jej Thor pokusí zastavit. O pomoc požádá krále Valkyrie (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou bývalou přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), z níž se k Thorově překvapení stal Mocný Thor a z neznámého důvodu vládne magickým kladivem Mjolnirem. Společně se vydávají urputné kosmické dobrodružství, aby zjistili, co Gorra nutí k pomstě a zastavili jej dřív, než bude pozdě. Režíruje Taika Waititi, který napsal scénář společně s Jennifer Kaytin Robinson. Datum premiéry je stanovené na 7. 7. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Variety, Great Phase, Prensaescenario, Kevin McCarthy, Deadline, Slashfilm, Collider I, II, III

Galerie: 2

Thor: Láska jako hrom – Soud odhalil, že z filmu byla vystřižena slavná herečka | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – Soud odhalil, že z filmu byla vystřižena slavná herečka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest