Transcendence: První fotka, plakát a featurette

Transcendence: První fotka, plakát a featurette | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Režisérská prvotina Wallyho Pfistera (dvorní kameraman Christophera Nolana) konečně začíná odhalovat svou tvář.

Wally Pfister je vynikající kameraman, avšak nakolik je schopný režisér, to zjistíme teprve po premiéře jeho prvotiny nazvané Transcendence. Pfister proslul především jako kameraman Christophera Nolana, a tak asi nikoho nepřekvapí, že je jeho film zahalen závojem tajemství. Proto je každá nová informace vítána s otevřenou náručí a tisková konference čínské koprodukční společnosti DMG drobných střípků přinesla hned několik.

Tak především se nám do rukou dostává první teaser poster, první fotografie a první krátká featurette, ve které uvidíte režiséra Pfistera, herce, jednu dekoraci a modely několika dalších lokací. Na konferenci také zaznělo, že by měl film pojednávat o střetu lidského vědomí se stále výkonnějšími počítači. Moment, kdy si první stroj uvědomí sebe sama se blíží, film z této skutečnosti čerpá a snaží se na ni nahlédnout co nejrealističtější možnou optikou. Vedle toho má film pojednávat také o nesmrtelnosti a samozřejmě o lásce. Už dříve na internet unikla starší verze scénáře, a tak máme o vlastní zápletce přesnější představu:

Skupina vědců se pokouší vyvinout první myslící superpočítač a hlavní inženýr, v podání Johnnyho Deppa, do stroje nahraje své vědomí, jen aby byl v zápětí zavražděn. Jeho manželka (Rebecca Hall) však zjišťuje, že manželovo vědomí žije v počítači dál a pokouší se komunikovat s dalšími stroji. Společně pak oba manželé zlomový fenomén nadále zkoumají. Když se ale Deppovi vrazi dozvědí, že je hrdina stále „naživu“, rozhodnou se svou rozdělanou práci dokončit. V dalších rolích se objeví Morgan Freeman, Cillian Murphy, Clifton Collins Jr., Kate Mara, a Paul Bettany. V našich kinech film uvidíme 20.4. 2014.

Transcendece: První featurette

 

Zdroje: The Film Stage, LA Times

Galerie: 2

Transcendence: První fotka, plakát a featurette | Fandíme filmu Transcendence: První fotka, plakát a featurette | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest