Transcendece: Nolanův kameraman chystá pompézní sci-fi

Transcendece: Nolanův kameraman chystá pompézní sci-fi | Fandíme filmu
Wally Pfister, kameraman Christophera Nolana, chystá svůj režijní debut. S obrovským rozpočtem a nabitý hvězdami.

Herec Johnny Depp se bude v červenci příštího roku prohánět na divokém západě coby indiánský bojovník Tonto ve westernu The Lone Ranger, režiséra Gorea Verbinského, další Piráti z Karibiku už se také chystají a  teď se objevila zpráva, že bychom Deppa mohli vidět v dalším vysoce očekávaném projektu. Jedná se o film Transcendence, režisérskou prvotinu Wallyho Pfistera, dvorního kameramana Christophera Nolana (ten Transcendence bude produkovat). Pfister není žádným zelenáčem, což dokazuje i jeho oscarového ocenění za kameru ve filmu Počátek, a na Transcendence obdržel rozpočet 120 milionů dolarů. Vedle Deppa by snímek mohl nabrat ještě další atraktivní herecké obsazení v podobě Christiana Balea, Tobyeho Maguirea, Christopha Waltze, Jamese McAvoye a Noomi Rapace. Scénář napsal nováček Jack Paglanem, a až donedávna byly veškeré detaily o ději pečlivě tajeny.

Ale i přes několik málo objevivších se informací si člověk stále nemůže být příliš jistý, co se ve filmu vlastně bude odehrávat. Několik zdrojů uvádí, že by se mělo jednat o příběh muže (Johnny), jenž vytvoří stroj, ze kterého se vyvine myslící počítač a vtáhne inženýra do svých útrob. To malinko připomíná Trona, nicméně údajně půjde o křížence Kubrickovy 2001: Vesmírné odysey a Nolanova Počátku. Jiná verze, která koluje internetem, zase tvrdí, že děj bude sledovat tři vědce, zabývající se výzkumem kmenových buněk a pokročilé počítačové technologie, které změní základy lidského života. Samozřejmě je klidně možné, že se oba popisy navzájem nevylučují.

Natáčení započne v únoru příštího roku, Pfisterovo vytoužené obsazení vypadá fantasticky a podle nezřetelné synopse by nás mohla čekat poměrně stylová podívaná.

Zdroje: Indie Wire, Yahoo, The Wrap, Deadline, CHUD, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest