Osamělý jezdec: Studio na filmu prodělá $150 milionů

Osamělý jezdec: Studio na filmu prodělá $150 milionů | Fandíme filmu
Hollywoodští analytici zevrubně rozebrali katastrofální výsledky Lone Rangera s hvězdným Johnnym Deppem v hlavní roli.

Lone Ranger k dnešnímu dni ve světových kinech utržil 84 milionů dolarů. Což je suma, kterou by měl film s rozpočtem 250 milionů dolarů utržit za první víkend s prstem v nose. S náklady na propagaci v odhadované výši 175 milionů nelze hovořit o ničem jiném než o fiasku. Hollywoodští analytici předpokládají, že film studiu způsobí ztrátu zhruba 150 milionů dolarů, což je jen o chlup menší průšvih než v případě loňského Johna Cartera, který prodělal milionů rovnou 200, a to především díky tomu, že byl ještě o něco dražší a většina příjmů přišla z regionů mimo USA, odkud mají americká studia menší podíl než z domácího trhu. Kvůli Carterovi v Disneym padaly hlavy a svou pozici musel opustit i tehdejší předseda Rich Ross, který je zodpovědný také za odsouhlasení Lone Rangera.

O problematické přípravě předraženého filmu jsme psali už několikrát, nicméně připomínáme, že Ross po producentovi Jerrym Bruckheimerovi chtěl, aby rozpočet gigantické produkce srazil alespoň na 215 milionů dolarů, což se nakonec také stalo a film dostal zelenou. Avšak během natáčení zasáhla lokace nepřízeň počasí a došlo i k dalším potížím při filmování obří akční sekvence na uhánějícím vlaku, a tak se rozpočet vyšplhal zpátky na čtvrtmiliardu. Část přestřeleného rozpočtu měl zaplatit přímo Bruckheimer, avšak o konečné dohodě mezi producentem a studiem nejsou známy přesné údaje. Podstatné je, že podle zákulisních zvěstí došlo k výraznému ochlazení vztahů. Piráty z Karibiku nebo Lovce pokladů s Nicolasem Cagem to asi příliš neovlivní, ale co se dalších projektů týče, mohl by mít Jerry u myšáků utrum. Vemte si, že Lone Ranger není ani zdaleka jediné zklamání, které producent studiu v posledních letech přichystal. Mizerně dopadli Princ z Persie i Čarodějův učeň, nijak oslnivě nebodovalo ani takové G-Force.

A co podle analytiků film vedle nabobtnalého rozpočtu pohřbilo? Westerny netáhnou obecně a mimo USA už vůbec ne. Na Lone Rangera navíc chodili převážně starší diváci, kteří si zřejmě ještě pamatují původního Lone Rangera z minulého století. Mládež Osamělý jezdec prakticky vůbec nezajímal. Nepomohly ani mizerné recenze (27% na Rotten Tomatoes), příliš dlouhá stopáž a velká míra násilí, před kterou se američtí rodiče navzájem varovali. Film navíc vstupoval do kin v poměrně nabitém období, kdy měli diváci v sálech poměrně rozmanitý výběr dalších alternativ.

Mocný vládce Oz sice netratil, ale žádnou velkou díru do světa taky neudělal, a tak se Disney letos zahojí především na filmech Marvelu a Pixaru. Studio s myšákem ve znaku i Johnny Depp se z neúspěchu asi nějak otřepou a Bruckheimer holt bude tlačit další a další Piráty. Nejzajímavější tak bude sledovat, jakým způsobem Osamělý jezdec ovlivní kariéru režiséra Gorea Verbinskiho.  

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest