John Carter: Andrew Stanton obhajuje neúspěch

John Carter: Andrew Stanton obhajuje neúspěch | Fandíme filmu
Režisér Andrew Stanton se snaží obhájit kolosální neúspěch Johna Cartera. Má v něčem pravdu? A jaký další projekt má v plánu?

Ačkoli se nákladné dobrodružné sci-fi John Carter: Mezi dvěma světy dočkalo z řad fanoušků rozporuplného přijetí, úspěch se v Hollywoodu vyčísluje především penězi a těch ambiciózní blockbuster za 250 milionů dolarů zrovna moc nevydělal. Není divu, že duchovní otec projektu – režisér Andrew Stanton musí alespoň prozatím zapomenout na vysněné pokračování a vrátit se na dobře známou půdu. Svého „ztraceného syna“ uvítá nazpět s otevřenou náručí studio Pixar, pro které Stanton natočí dlouho odkládaný sequel kultovního animáku Hledá se Nemo. Zklamaný tvůrce nyní v obsáhlém interview pro noviny Los Angeles Times poprvé promluvil o příčinách neúspěchu Cartera a svých dalších plánech.    

Podle režisérových slov mnoho diváků odepsalo snímek, aniž by vidělo jedinou minutu jeho stopáže. Stanton, jenž do té doby natáčel pouze animované filmy, je od Pixaru zvyklý na puntičkářskou práci a už dopředu si údajně objednal několikeré dotáčky. Když se ale médii rozšířila zpráva, že John Carter prochází značným množstvím přetáček, někteří lidé prostě došli k přesvědčení o špatné kvalitě filmu.

Jako další důvod uvádí Andrew nezvládnutý marketing. Snímek se měl původně promítat pod názvem „John Carter z Marsu“. Studio Disney se však rozhodlo titul zkrátit na „John Carter“ ve snaze přitáhnout širší okruh diváků. Stal se ovšem pravý opak. V kombinaci s matoucími trailery většina publika vůbec nepochopila, o čem daný film vlastně má být. Andyho připomínky zní logicky, avšak stejně si neodpustíme jednu zlomyslnou narážku. Kdyby Stanton natočil opravdu bombastický biják, podobné okolnosti by zřejmě nehrály až tak dramatickou roli. 

Na závěr režisér prohlásil, že ho finanční fiasko projektu hluboce zasáhlo (aby také ne, když Disneyům nadělal mnohamilionové ztráty a ředitel Rich Ross kvůli němu přišel o místo), ale věří v Carterovo zpětné docenění s odstupem času. Kdo ví? Pokud Hledá se Nemo 2 vydělá dostatečný balík peněz, možná dostane Andrew druhou šanci vzkřísit Burroughsův román.       

Zdroje: LA Times, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest