A Quiet Place: Day One: Nové Tiché místo obsadilo hlavní roli

A Quiet Place: Day One: Nové Tiché místo obsadilo hlavní roli | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Podíváme se na počátek apokalypsy, při které na Zemi zaútočili vetřelci citliví na zvuk.

Dva díly série Tiché místo si získaly diváky svou zábavnou zápletkou a precizním zpracováním. Dosavadní dva filmy se odehrávají ve světě, který decimují mimozemská stvoření extrémně citlivá na hluk. Přežijí jen ti lidé, kteří jsou schopni žít v naprosté tichosti. Oba dva filmy skvěle ždímaly napětí a daly nám lidské protagonisty, s nimiž nebylo obtížné se sžít.

To snad bude platit i v chystaném spin-offu A Quiet Place: Day One, který čerstvě našel představitelku hlavní role. Tou se stává Lupita Nyong’o. Držitelka Oscara za 12 let v řetězech si získala diváky v sérii Black Panther či v hororu My. Teď předvede svůj herecký um také ve světě ticha. Potenciál k tomu rozhodně je, protože ji povede Michael Sarnoski, režisér, jenž dokázal ve filmu Pig vyždímat skvělý výkon z Nicolase Cage a de facto mu tak restartovat kariéru.

O snímku prozatím nevíme zhola nic. Název A Quiet Place: Day One (Tiché místo Den první) napovídá, že budeme sledovat příběh, jenž se odehrává okamžitě po invazi. Tohle období už lehce oťukalo Tiché místo 2, ale v něm flashbacky především dokreslovaly stávající postavy. Pokud by nový snímek nabízel širší měřítko a kupříkladu skrze zpravodajství nám detailněji ukázal, jak invazi monster vnímala širší společnost, určitě by to mohlo být divácky zajímavé. Nicméně zatím opravdu nevíme, jakým směrem se filmaři rozhodli vydat. Sarnoski ke spin-offu napal scénář, zápletku vymyslel John Krasinski, režisér dosavadních dvou filmů. Nový snímek má napomoci ustanovit celé universum, kde se do budoucna bude odehrávat řada dalších příběhů. V „Day One“ pravděpodobně nebude vystupovat žádná postava z dosavadních filmů, nebo minimálně ne manželé Abbottovi (Krasinski a Emily Blunt). Snímek bude do českých kin uvedený 7. března 2024.

Vedle spin-offu se chystá také regulérní trojka s dosavadními hrdiny, kterou opět zrežíruje Krasinski a do kin by měla být uvedena v roce 2025.

Titulní foto je ilustrační: Tiché místo 2

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

A Quiet Place: Day One: Nové Tiché místo obsadilo hlavní roli | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One: Nové Tiché místo obsadilo hlavní roli | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One: Nové Tiché místo obsadilo hlavní roli | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest