Nicolas Cage se vrací: Pokračování Lovců pokladů a Tváří v tvář jsou v přípravě

Nicolas Cage se vrací: Pokračování Lovců pokladů a Tváří v tvář jsou v přípravě | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Cage zažívá renesanci. Jeho výplaty stoupají a opět je o něj zájem i mimo bizáry, art a béčka.

Magazín The Hollywood Reporter připravil zajímavý profil Nicolase Cage a jeho aktuální renesance. Po letech v laciných nezávislácích se herec postupně vrací k lépe placeným rolím a celá tahle trajektorie zřejmě vyvrcholí s návratem ke dvěma velkým hitům.

Hollywood Reporter uvádí, že je Cage momentálně v různých fázích vyjednávání o návratu do sérií Lovci pokladů a Tváří v tvář. O natáčení pokračování pro obě dvě značky se vedou řeči už delší dobu, nicméně jednání o návratu ústředního hereckého představitele dávají přípravě obou sequelů daleko hmatatelnější kontury.

Lovce pokladů momentálně čeká seriálový spin-off pro platformu Disney+. Uvedený bude už letos v prosinci, avšak na první pohled působí jako hodně slabý odvar původních filmů. Nicméně ani filmová série nespí – už v květnu producent Jerry Bruckheimer potvrdil, že momentálně se pro trojku píše scénář. (Lovci pokladů jsou dobrodružnou sérií dosud dvou celovečerních filmů, kde Cage v hlavní roli oprašoval historii, luštil hádanky, zkoumal záhady a objevoval tajné komnaty).

U Tváří v tvář se jeden čas hovořilo o natáčení remaku, avšak od února 2021 režisér Adam Wingard a scenárista Simon Barrett vyvíjejí přímé pokračování původního filmu. Naposledy tu byly nějaké neurčité zprávy o vývoji projektu letos v létě, kdy se hovořilo o tom, že na scénáři se právě pracuje a Adam Wingard v rozhovoru pro Empire podtrhl právě skutečnost, že je Nicolas Cage momentálně opět v kurzu. Což logicky jen a jen zvyšuje pravděpodobnost, že projekt nakonec opravdu bude dotažený do úspěšného konce. (V původním filmu od Johna Woo si kriminálník v podání Nicolase Cage a policajt představovaný Johnem Travoltou prohodili tváře a v kůži toho druhého dál pokračovali ve vzájemném zápolení).

Na přelomu tisíciletí byl Cage superhvězdou, která brala 15 i 20 milionů za film. Pak ale přišla série komerčních neúspěchů a poslední Nicolasovou dobře placenou rolí se na nějakou dobu stal Ghost Rider ve filmu Ghost Rider 2 z roku 2011! Pak tu a tam dostal příležitost nadabovat postavu v nějakém animovaném velkofilmu, ale jinak točil výhradě nezávisláky (béčkové i artové), kde dostával zhruba milion až 1,5 milionu za film. Maximálně čas od času dostal nějaká procenta ze zisku, který však u podobných nezávisláků nebývá velký.

Začátkem „Nicolesance“ se zřejmě stal snímek Pig, kde Cage podal skvěle hodnocený výkon. Následoval kariérní obrat, kdy si Cage hlavní roli v The Unbearable Weight of Massive Talent mohl říct 7 milionů a za vedlejší roli v Renfieldovi 3 miliony. Celé paradigma se změnilo a Cage si do budoucna může podle informací The Hollywood Reporteru za nezávisláky diktovat až 4 miliony dolarů.

Možná si říkáte, že divákům to může být více či méně jedno, nicméně svůj význam to má. Pakliže producenti jsou ochotní Cageovi zaplatit tolik peněz, musejí mít také dostatečnou důvěru v to, že se investice vrátí. Tím pádem se na hollywoodském trhu zvětšuje okruh herců, kteří jsou schopní svým jménem zaštítit zajímavý projekt, který by bez jejich účasti nikdy nemohl vzniknout. To je pozitivní samo o sobě a Nicovy fanoušky jistě potěší i to, že kdysi vynikajícího herce budeme opět vídat jinde než v béčkách a artových svéráznostech.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Empire

Galerie: 2

Nicolas Cage se vrací: Pokračování Lovců pokladů a Tváří v tvář jsou v přípravě | Fandíme filmu Nicolas Cage se vrací: Pokračování Lovců pokladů a Tváří v tvář jsou v přípravě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest