The Retirement Plan: Nicolas Cage jako další akční důchodce

The Retirement Plan: Nicolas Cage jako další akční důchodce | Fandíme filmu
Touchstone Pictures
Po panu „Nikdo“ se vrátí z důchodu také Nicolas Cage, v čele herecky nabitého akčňáku.

Nový snímek The Retirement Plan (Plán na důchod) působí na prví pohled jako typický řadový akčňák. Hrdinka Ashley a její mladá dcera Sarah se dostanou do potíží, když se zapletou s kriminálním podsvětím. Život jim může zachránit jedině Ashleyin odcizený otec Matt, který se na důchod odstěhoval na Kajmanské ostrovy, kde žije jako plážový povaleč. Jen krátce po tom, co se po letech opět shledají, jim začne jít všem po krku mafiánský boss Donnie a jeho pravá ruka Bobo. Ashley, Sarah a Matt se zaplétají do stále nebezpečnější pavučiny a Ashley rychle pochopí, že její otec před ní dosud tajil část svého života, o níž neměla nejmenší tušení, a že v něm vězí daleko víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

Tenhle popis působí jako další variace na filmy, v nichž se hrdina musí rozpomenout na svou násilnou minulost, jako tomu bylo u Johna Wicka, nebo ještě lépe v letošním snímku Nikdo, kde je bývalý zabiják také v současnosti taťka od rodiny. Pokud by se novinka alespoň trochu přiblížila těmto svým předchůdcům, byly by to první body v její prospěch. Další body jí spolehlivě nadělí nabité obsazení.

Fotříka s násilnou minulostí hraje Nicolas Cage. Mafiánského bosse Donniho Jackie Earle Haley (Rorschach z Watchmenů Zacka Snydera), jeho poskoka Boba Ron Perlman (Hellboy). Ashley hraje Ashley Greene (Alice Cullen z Twilight ságy) a její dceru Thalia Campbell. V jedné z dalších rolí vystupuje Ernie Hudson (Krotitelé duchů) a dále hrají Joel David Moore, Grace Byers, Rick Fox a Lynn Whitfield. Režíruje Tim J. Brown, zodpovědný dosud za několik nevýrazných hororů. Natáčí se přímo na Kajmanských ostrovech, kde má štáb podporu místní vlády a herce sem láká, že můžou točit v karibském letovisku, kde je covidová situace pod kontrolou.

Titulka je ilustrační (Nicolas Cage ve filmu Con Air)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest