Venom 3 našel režisérku, natáčení nic nebrání

Venom 3 našel režisérku, natáčení nic nebrání | Fandíme filmu
Sony
Víme, kdy bude třetí Venom uvedený do kin?

Po úspěchu Venoma 2 jsme se v dubnu dočkali oficiálního oznámení trojky a v červnu začalo psaní scénáře. Teď se dozvídáme, kdo se chopí režie. Režisér dvojky Andy Serkis se v minulosti tvářil, že by se k sérii vrátil rád a zdálo se, že si rozumí z představitelem hlavní role, Tomem Hardym. Nakonec ale Venom 3 půjde jinou cestou.

Jako režisérka filmu byla vybrána Kelly Marcel, která je spoluautorkou scénáře pro všechny tři díly série. Marcel je zkušená scenáristka (Padesát odstínů šedi, Cruella), producentka (Terra Nova, série Venom) a zkusila si také herectví v řadě filmů a seriálů. Mohla tedy sledovat nejrůznější režiséry při práci, chápe, co potřebuje herec a rozumí tomu, jak funguj celý štáb. Zároveň ale nikdy v životě nic nenatočila. Ani seriálovou epizodu, ani krátký film ani videoklip. Ani nepracovala v sekundárním štábu nebo jako asistentka režie.

Najmutí takhle nezkušené osobnosti může působit odvážně, čím si tedy příležitost vysloužila? Podle informací magazínu Deadline byli dlouhodobě s Tomem Hardym v absolutní shodě na tom, jak by se postava Venoma měla vyvíjet. Ve studiu Sony tak začalo zkrátka dávat smysl, aby trojku natočila ona.

Z cynického pohledu se nabízí vysvětlení, že zrovna u Venoma na režii naprosto nezáleží. Charakterní scény jsou plně pod kontrolou Toma Hardyho, který sérii jednoznačně udává směr. Akční scény potom připravuje sekundární štáb ve spolupráci s trikovými kouzelníky. O prvních dvou filmech série nejde říct, že by na nich bylo cítit nějaké jasné směřování nebo otisk konkrétního režiséra. Série Venom se vyrábí jako spotřební zboží a pozice režiséra je zcela zaměnitelná.

V minulosti už se v Hollywoodu stalo mockrát, že příležitost režírovat drahý velkofilm dostal naprosto nečekaně zcela nezkušený muž a pro jednou stejnou šanci bude mít také žena. Dosavadní komiksové Sony filmy (Venom 1 a 2, Morbius) navíc mají slabé recenze, takže nejde o situaci, kdy by se do rukou nezkušeného tvůrce dostala nějaká cenná látka, které by šla zkazit reputace. Tím pádem proč ne, Kelly Marcel může jedině příjemně překvapit.

Zatím nevíme, kdy bychom se filmu mohli dočkat. Magazín Variety píše, že je projekt v „rané fázi vývoje“, což je však dost obecný termín. U prvního Venoma od najmutí Rubena Fleischera do začátku natáčení uběhlo pět měsíců, u dvojky od najmutí Andyho Serkise do první klapky uplynuly měsíce čtyři. Jednička se připravovala asi rok, u dvojky to bylo dost podobné, akorát pak premiéru odložila pandemie.

Kdyby trojka sledovala podobnou trajektorii, tak bychom se Venoma 3 mohli v kinech dočkat někdy na jaře 2024. Studio Sony však má v daném roce na leden oznámenou komiksovku El Muerto a na únor Madame Web. Uvést další komiksovku hned v březnu či dubnu by tak možná bylo trochu ukvapené, z hlediska nasycenosti trhu i vytíženosti marketingového oddělení. Studio má nicméně na stejný rok zamluvený termín 12. července 2024, vyhrazený právě pro nějakou komiksovku. V minulosti běžely drby, že by termín mohl dostat další Spider-Man, ale kdo ví, třeba to nakonec bude právě Venom 3.

Titulní foto je ilustrační: Venom 2

Zdroje: Deaadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest