Madame Web má přinést divoký příběh Spider-Manovy rodiny

Madame Web má přinést divoký příběh Spider-Manovy rodiny | Fandíme filmu
Sony Pictures
Pokud se zákulisní zdroje nemýlí, tak takový pohled na Spider-Mana tu ještě nebyl.

Zprávy kolem komiksového snímku Madame Web dosud byly značně neurčité. Co je to vlastně zač? S jistotou jsme věděli, že jde o další film studia Sony, jež nějakým způsobem čerpá z licence, kterou studio získalo nákupem práv pro Spider-Mana. V Sony připravují jednak ve spolupráci s Marvelem filmy přímo s Pavoučím mužem, ale na vlastní pěst se též pokoušejí točit celovečeráky s vedlejšími postavami. Vznikly zatím dva díly Venoma a Morbius, chystá se Lovec Kraven a právě Madame Web.

V komiksech je to vědma, která radí různým spidermanovským figurám při jejich boji se zlem. Většinou je to stará, imobilní dáma, jindy ale úlohu přebírá její mladší nástupnice. Po tom, co se dvaatřicetiletá Dakota Johnson objevila na place v charakteristickém kabátu, tak se zdálo, že si zahraje právě onu mladší verzi postavy, tedy Julii Carpenter. Další fotky z natáčení naznačovaly, že se podíváme do New Yorku, zhruba do roku 2002. Což je shodou okolností doba, kdy se po městě proháněl Spider-Man v podání Tobeyho Maguira. Začalo se tím pádem spekulovat o tom, zda tenhle Spider-Man nebude v příběhu nějak figurovat. Vedle toho byla obsazena celá řada herců, u nichž jsme netušili, koho vlastně hrají. Už nejstarší zprávy o filmu nicméně krypticky naznačovaly, že by snímek mohl být něco trochu jiného, než by se na první pohled mohlo zdát. Teď se snad konečně dozvídáme o trochu víc.

Podrobnosti o snímku přináší spolehlivý magazín The Cosmic Circus a příležitostně spolehliví moderátoři ze spoiler fóra na Redditu.

Dakota Johnson údajně hraje Cassandru Web. Tedy původní Madame Web. Akorát z nějaké důvodu mladou a v oblečení, které připomíná Julii. Sydney Sweeney potom hraje právě Julii Carpenter. Je možné, že ve filmu nebude vystupovat jako vědma Madame Web, ale jako Spider-Woman, což je úloha, kterou v komiksech také dlouho zastávala.

Dále je tu Isabela Merced, jež by měla vystupovat jako Anya Corazon. Mladá superhrdinka nejprve měla pavoučí tetování, z něhož mohla vyvolat pavoučí oblek. Tehdy vystupovala jako Araña. Později získala schopnosti podobné spíše těm Spider-Manovým a začala si říkat Spider-Girl. Před časem se objevily zvěsti, že se Spider-Girl vznikne samostatný film, ale v tuto chvíli to nemáme jak potvrdit či vyvrátit.

Celeste O'Connor hraje Mattie Franklin, jež v komisech získala nadlidské síly díky magickému rituálu a vystupovala jako jedna z dalších Spider-Woman. Není to potvrzené, ale spekuluje se, že Mike Epps by ve snímku mohl hrát Jerryho Franklina, Mattiina otce. Tahar Rahim údajně hraje Ezekiela Simse, což je v komiksech nejednoznačná figura, muž, který získává nadlidské síly a někdy Spider-Manovi pomáhá, jindy je proti němu. Ve filmu by údajně měl být záporákem.

Adam Scott ve filmu podle aktuálních zákulisních informací hraje mladého Bena Parkera (strýčka Bena) a co je ještě zajímavější, Emma Robert hraje Mary Parker, Peterovu matku. Ve filmu je postava těhotná. Začíná se tak spekulovat o tom, že ve filmu bude nějak figurovat mnohovesmír, anebo přinejmenším cestování v čase. Záporák se zřejmě snaží zamezit samému zrodu Spider-Mana. Ať už fyzicky (likvidace jeho těhotné matky) nebo ideologicky (likvidace jeho velkého vzoru a inspirace – strýčka Bena). Madame Web a její tři pavoučí spojenkyně se tomu zřejmě snaží zamezit. Už to by stačilo na divoký pavoučí příběh. Ale mohlo by to být ještě komplikovanější – V komiksech je Spider-Man jedním z tzv. „pavoučích totemů“, bytostí klíčových pro rovnováhu mnohovesmíru. Pokud by byl Peter Parker zlikvidovaný, mohl by se začít hroutit mnohovesmír jako takový…

PS: Pokud se ukáže, že tohle všechno skutečně odpovídá tomu, co ve filmu uvidíme, pak zřejmě můžeme zapomenout na možnost, že by se mohl ukázat Tobey Maguire, tady se bavíme o Spider-Manovi, který dospívá teprve někdy v současnosti.

V komiksech je postava Madame Web vykreslená jako postarší, slepá a paralyzovaná žena, již drží při životě podpůrné zařízení, které vypadá jako pavoučí síť. V komiksech se tedy aktivně nezapojuje do akce, ale využívá svoje jasnovidecké schopnosti k tomu, aby radila aktivním superhrdinům. Nejčastěji Peteru Parkerovi nebo jeho dalším pavoučím kolegům. Podle dostupných informací uvidíme mladší podobu postavy, potenciálně její úplné začátky. Ve filmu vystupují Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Tahar Rahim, Celeste O'Connor, Emma Roberts, Mike Epps, Adam Scott, Zosia Mamet a Isabela Merced. Snímek režíruje S.J. Clarkson, scénář napsali Kerem Sanga, Matt Sazama a Burk Sharpless. Datum české premiéry je pro tuto chvíli 5. října 2023.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Spider-Man: Daleko od domova

Zdroje: Reddit, The Cosmic Circus

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest