Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům

Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu
Bleiberg Entertainment
Zobrazit dalších 9 obrázků
S akční hvězdou se podíváme do časů, kdy se tzv. „barbaři“ bránili rozpínání římského impéria.

Olgu Kurylenko není třeba dlouze představovat. Ukrajinská (sovětská) rodačka začínala profesionální kariéru jako modelka, ale posléze přesedlala na herectví. V roce 2007 vystupovala ve snímku Hitman a o rok později už ji znal celý svět díky bondovce Quantum of Solace. Následně vystupovala ve filmech jako Centurion, Sedm psychopatů, Nevědomí, Vapmýrská akademi, Ztratili jsme Stalina nebo Black Widow. Čerstvě ztvárnila hlavní roli v historickém filmu Boudica (někdy též Boudicaa).

Snímek je inspirovaný skutečnými událostmi z roku 60 našeho letopočtu. Titulární Boudica v té době vládla po boku krále Prasutaga jednomu z keltských kmenů ve východní Británii. Římané Prasutaga zradí a zavraždí, zabaví jeho půdu a majetek. Boudica byla dohnaná na pokraj šílenství a odhodlaná pomstít manželovu smrt. Postavila se do čela několika různých kmenů z dané oblasti a spustila velkolepý boj proti mocnému římskému impériu.

Dále hrají Peter Franzén (Vikingové), Clive Standen (Vikingové), Lucy Martin (Vikingové), Nick Moran (Sbal prachy a vypadni), Rita Tushingham (Poslední noc v Soho) James Faulkner (Hra o trůny), Harry Kirton (Peaky Blinders) a Leo Gregory (Green Street Hooligans). Film napsal a natočil Jesse V. Johnson (Trojitá hrozba, Pomsta, White Elephant). Natáčelo se v Británii. Už je hotovo a v galerii si můžete prohlédnout první oficiální foto, stejně jako momentky ze zákulisí.

Česká Wikipedie říká o keltské královně následující: Boudica byla manželka icenského krále Prasutaga, která po jeho smrti převzala v roce 59 nebo 60 vládu nad etniky v oblasti dnešního Suffolku a Norfolku, a podnítila část keltských kmenů v Británii (Iceny, Trenovanty a další) k povstání proti Neronově Římu. Důvodem bylo, že Řím nerespektoval závěť zesnulého krále, který vládu v závěti odkázal svým dcerám. Římští vojáci na rozkaz guvernéra vydrancovali královský dvůr, jeho dcery znásilnili a manželku zbičovali. Krátce před tím vyplenili posvátný ostrov Mona (Anglesey), pokáceli posvátné duby a povraždili místní kněžky a druidy. Povstání bylo po počátečních úspěších, kterými bylo dobytí města Camulodunum (Colchester), vypálení Londinia (Londýn) a Verulamia (St Albans), pobití cca 70 000–80 000 Římanů a Britonů, převážně civilistů a zničení části 9. legie, rozdrceno římským místodržitelem Gaiem Suetoniem Paulinem v roce 61. Boudica spáchala sebevraždu.

Na závěr se můžete podívat, jak Kurylenko trénovala:

Foto: Bleiberg Entertainment

Zdroje: Deadline, Jesse V. Johnson, Jonathan Hall, Jamie Foote, Paul Marlon, Leo Gregory

Galerie: 10

Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu Boudica: Olga Kurylenko vede Kelty proti Římanům | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest