The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky

The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu
Zentropa Entertainments
Zobrazit další 4 obrázky
Podívejte se, jak se česká krajina proměnila v nehostinné historické Dánsko.

Během jarního festivalu v Cannes jsme se dozvěděli o tom, že se připravuje nový historický snímek s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli. Projekt s pracovním názvem King’s Land (Králova země) nakonec bude pojmenovaný The Bastard (Parchant / Zmetek / Bastard) a jak oznámila produkční společnost Zentropa, natáčení čerstvě začalo.

Snímek se točí postupně v Česku, Německu a Dánsku, točit se má do konce letošního roku. Na české části produkce spolupracuje lokální firma Sirena Film. S premiérou filmu se počítá na podzim příštího roku. Náklady snímku činí asi 8 milionů euro, tedy téměř 200 milionů korun. Můžeme tedy očekávat spíš charakterní drama, než nějaké historické bitvy.

Děj se odehrává v polovině 18. století v Dánsku. V té době král Frederik V. deklaroval, že by divoká vřesoviště Jutského poloostrova měla být zkrocena, kultivována a kolonizová, aby se rozšířila civilizace a koruna vybrala víc na daních. Nikdo však neměl odvahu králův výnos realizovat. Vřesoviště totiž v té době znamenala jistou smrt. Šlo o bohem zapomenuté místo plné nenažraných vlků, lapků a nelítostné vegetace. Na konci léta roku 1755 však do vřesovišť tvrdohlavě vyrazil osamělý voják Ludvig Kahlen. Chtěl si splnit svůj celoživotní sen a byl odhodlán jej dosáhnout. Vřesoviště mu buď měla přinést vytoužené bohatství a čest, nebo jej zahubit.

Hlavní roli Ludwiga Kahlena hraje Mads Mikkelsen. Amanda Collin (Vychováni vlky) ztvární hlavní ženskou postavu, Ann Barbaru. Energická a moudrá žena dříve pracovala jako pokojská. Po mnoha ranách osudu prchá ze svého úvazku a hledá záchranu právě u Kahlena. Vytvoří se mezi nimi nezlomné pouto a společně jsou odhodláni bojovat s protivenstvím až do úplného konce. Simon Bennebjerg (Borgia) vystupuje jako Frederik de Schinkel, místní hospodář a Kahlenův děsivý úhlavní nepřítel, který udělá všechno proto, aby jej vyhnal. Kristine Kujath Thorp (Ninjababy) hraje de Schinkelovu sestřenici Edel Helene, jež je lapená ve smrtící hře o moc, která mezi Schinkelem a Kahlenem zuří. Gustav Lindh (Rytíři spravedlnosti, Medvědín) ztvární nečekaného Kahlenova spojence, pastora Antona Eklunda.

Dále hrají Melina Hagberg, Thomas W. Gabrielsson, Olaf Højgaard, Jakob Lohmann, Morten Hee Andersen, Magnus Krepper, Søren Malling, Morten Burian a Felix Kramer. Snímek o ambicích, moci, pomstě, lásce a odpuštění je inspirovaný skutečnými událostmi a adaptací románu Kaptajnen og Ann Barbara (Kapitán a Ann Barbara) od Idy Jessen. Scénář napsal Anders Thomas Jensen, režíruje Nikolaj Arcel.

Foto: Zentropa Entertainments

Zdroj: Zentropa Entertainments

Galerie: 5

The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu The Bastard: Mads Mikkelsen točí v ČR historický velkofilm, jsou tu první fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest