Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí

Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Monstrum z New Yorku se vrátí. Projekt už má scenáristu. 

V roce 2007 kolovala internetem záhadná upoutávka na found footage snímek, který byl později odtajněn jako Cloverfield. U nás šel do kin jako Monstrum. Film pod producentským dohledem J.J. Abramse natočil Matt Reeves a prostřednictvím ruční videokamery jsme se s partičkou newyorčanů přímo ocitli na jednu noc pod útokem něčeho velkého, silného, tajemného a zlého. Zvědavost díky chytře vystavěné marketingové kampani přilákala do kin velmi slušný počet diváků a ani po kritické stránce nedopadlo Monstrum špatně. Nabízelo se tedy pomyšlení na případné pokračování. To nepřicházelo, místo toho se kolem Cloverfieldu začal budovat sdílený vesmír, kam patří přírůstky Ulice Cloverfield 10 a The Cloverfield Paradox, který si z trojice vysloužil nejhorší hodnocení.

Přímé pokračování Monstra leží na stole už nějakou dobu a před pár lety nás Abrams nalákal, že se Monstra 2 v brzké budoucnosti dočkáme. A ta možná nastává právě teď, neboť se konečně píše scénář. Ten dostal na starost Joe Barton, který má za sebou převážně televizní tvorbu. Jako filmový scenárista je podepsaný pod The Ritual, My Days of Mercy nebo nadcházející Invasion. Produkovat opět bude Abrams, avšak režisérské otěže po Reevesovi převezme někdo jiný. Monstrum pomohlo Reevesovi jakožto téměř neznámému filmaři v Hollywoodu prorazit, takže třeba i tentokrát se posadí do režijního křesla někdo relativně neznámý.

Druhý díl Monstra nebude found footage, čili žádný „nalezený záznam“, ale bude natočen tradičním způsobem a podle některých zdrojů by se mohl údajně vrátit někdo z prvního dílu. Konec jedničky vyvolával dojem, že to dvojice hrdinů pravděpodobně nepřežila, ale to nevíme s jistotou. Stejně tak závěr budí otázku, co se stalo s obří příšerou. V posledních vteřinách jsme slyšeli zvuk sirény, po níž přišel výbuch, kvůli kterému Roba a Beth zavalilo kamení. A po spin-offech jsme o mnoho moudřejší nebyli, takže na odpovědi stále čekáme.

Foto: Paramount

Zdroj: THR

Galerie: 10

Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu Cloverfield 2: Přímé pokračování katastrofického filmu Monstrum konečně dorazí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest