James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho

James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu
Eon/MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový představitel agenta 007 půjde s dobou. Muži se vyvíjejí a Bond také.

Producenti Jamese Bonda a správci celé značky, Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, aktuálně plánují na podzim oslavy u příležitosti 60. výročí filmové série. Odchytil si je reportér magazínu Variety a krátce s nimi pohovořil také o budoucnosti značky.

Největším tématem ve spojitosti s Bondem je aktuálně mezi fanoušky a v médiích hledání příštího představitele. Každou chvíli se někdo ptá na roli Idrise Elby, který už toho má plné zuby a v jednom z posledních interview řekl, že už prostě na otázky spojené s 007 odpovídat nechce. Jinak jde z rozhovorů s Idrisem vyčíst, že by se asi roli nebránil, ale je mu 50 let. Když si vezmeme, že natáčení další bondovky je ještě pár let vzdálené, tak by Elbovi bylo na startovní čáře zhruba tolik, kolik Danielu Craigovi, když roli opouštěl. A Idris chápe, že tenhle vlak prostě ujel, James bude výzvou pro někoho mladšího.

Někteří komentáři namítají, že by přeci nebylo špatné si udělat menší pauzu a natočit s nějakým hercem třeba jen jednu nebo dvě bondovky. Popřípadě takový postup zopakovat hned s několika herci. Pokaždé by se dal kompletně změnit styl. Jednou by třeba mohl být Bond víc komediální, podruhé retro apod. Z tvůrčího hlediska by to určitě filmařům dávalo širší možnosti, než lehce serializovaná podoba, jakou měly stylově jednotné snímky s Craigem.

Jakkoliv by výsledek mohl být zajímavý, není to cesta, jakou by se Bond chystal vydat. Podle Barbary hledání ideálního Bonda není snadné, a když už se to podaří, zvolený herec musí počítat s tím, že značce dá deset či dvanáct let svého života. Pro relativně malou produkční společnost EOn je Bond stěžejní investicí, o kterou opírá většinu vlastního podnikání. Připomeňme, že Daniel Craig byl tváří agenta 007 patnáct let, jeho předchůdce Pierce Brosnan sedm. Nejvíc oficiálních filmů série zvládl natočit Roger Moore, když během svého dvanáctiletého panování stihl sedm kousků. Pokud by během éry příštího herce nedocházelo k různým neplánovaným průtahům, jaké si zažila Craigova éra, pak by s ním EOn v ideálním případě nejspíš chtěl natočit přinejmenším čtyři, ale potenciálně také až šest filmů.

Producenti přísahají, že žádné konkrétní nabídky konkrétním hercům zatím neproběhly, nicméně hledání nového Jamese se pomalu rozbíhá. Značka se spolu s novým představitelem hledá i novou tvář. Producenti sami sobě kladou otázku, kam chtějí Bonda dál posunout. Teprve až jednoznačně najdou odpověď, mohou začít hledat muže, který ji patřičně ztělesní. Agent 007 se stále vyvíjí, stejně jako se vyvíjejí muži. Craigův Bond jako první ve větší míře projevoval emoce (i když by s tímhle tvrzením šlo do určité míry nesouhlasit – George Lazenby nebo Timothy Dalton také měli své citlivější momenty, jakkoliv jich tehdy nebylo moc a průměrný divák si jejich bondovky nejspíš nevybaví). Během jeho éry se ženy z pozice pěkných tvářiček na plakát začaly posouvat k plnohodnotným postavám. A nová éra má přidat zase něco dalšího.

Dovětek závěrem: Sourozenecká dvojice producentů byla znovu dotázána také na to, zda společnost Amazon (která je teď spoluvlastníkem značky) tlačí na to, aby vznikly také nějaké bondovské seriály. Michael řekl, že se pokoušejí Bonda udržet v kinech, načež ho Barbara rázně opravila, že se nepokoušejí, ale za každou cenu Bonda v kinech udržet musejí – James Bond je prostě exkluzivní značka, která patří na plátna.

Dole v galerii můžete zavzpomínat na dosavadní Bondovy představitele.

Titulní foto: EOn / MGM

Zdroj: Variety

Galerie: 7

James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu James Bond: Příští představitel musí v roli vydržet dlouho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest