Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu

Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Pohodlně se usaďte milé děti, strýček Walt Disney přináší nové setkání se zvrácenými démony z cizí dimenze.

skoro deset let vás informujeme o tom, že se chystá nový celovečerní film náležící ke známé hororové značce Hellraiser. Ta odstartovala v roce 1987 spolu se snímkem Hellraiser, jenž na motivy vlastní novely The Hellbound Heart (u nás Hellraiser) natočil proslulý hororový autor Clive Barker. Snímek představil magickou kostku, která se skládá jako rébus. Kdo jej vyluští, ten otevírá brány do jiné dimenze. Z té vycházejí Cenobité, démoničtí poutníci z cizích světů, kteří při hledání dalších a dalších tělesných slastí dávno přestali vnímat rozdíl mezi bolestí a rozkoší. Cenobity vede ikonický Pinhead (Cenobit se zabodanými hřeby v hlavě) a celá série se nese v temném, depresivním a sadistickém duchu.

Původní snímek se stal kultovním díky tomu, že se lišil od typických vyvražďovaček svojí doby, které často byly více či méně zábavné a prezentovaly se daleko víc jako boj dobra se zlem, zatímco Hellraiser se opíral o zkaženost a zmar na všech frontách. K proslulosti značce pomohl také ikonický design Cenobitů. Následovala tři pokračování pro kina a dalších šest pro domácí video, v zásadě byly ale všechny navazující snímky jeden horší než druhý a většina z nich vůbec nepochopila původní látku a prostě jen vyobrazovala násilí, bez nějakých nuancí, morálních otázek nebo jakékoliv přidané hodnoty.

7. října bude k vidění nový snímek, nazvaný jednoduše Hellraiser. Nový film je označovaný jako restart série, autoři se nicméně brání označení „remake“. Natočit novou verzi původního kultovního hororu by podle nich byl až příliš tvrdý oříšek, na němž by si pravděpodobně většina filmařů vylámala zuby. Nový Hellraiser je tedy zkrátka novým příběhem ze známého světa, ačkoliv se začíná tak nějak s čistým štítem. (Rozumějte: Předchozí filmy se nebudou ani ignorovat, ani se nebudou zásadním způsobem brát v potaz).

Hrdinkou nového Hellraisera je mladá Riley, která se potýká se závislostí a kompulzivním chováním. Právě ona získává do ruky starodávný hlavolam. Aniž by tušila, co činí, podaří se jí hlavolam vyluštit a otevře do našeho světa cestu Cenobitům, sadistickým nadpřirozeným bytostem z cizí dimenze. V tu ránu se rozpoutá pořádný chaos. Snímek je mládeži nepřístupný a na restart série jako producent dohlíží Clive Barker, původní autor.

Riley ztvárnila nepříliš známá Odessa A'zion. Jako Pinhead bya obsazena Jamie Clayton. Ta se tvůrcům zalíbila v seriálu Sense8 a rozhodli se ji obsadit, ačkoliv část fanoušků volala po návratu dosavadního představitele Pinheada, Douga Bradleyho. Ten sám dal svojí nástupkyni požehnání. V dalších rolích vystupují Adam Faison, Drew Starkey, Brandon Flynn, Aoife Hinds, Jason Liles, Yinka Olorunnife, Selina Lo, Zachary Hing, Kit Clarke, Goran Visnjic a Hiam Abbass. Námět nového filmu napsal David S. Goyer (trilogie Temného rytíře, seriály Sandman či Nadace). Scénář napsali Ben Collins a Luke Piotrowski (Temný dům, Stephanie, SiREN). Režíroval David Bruckner, který má za sebou zajímavé snímky Lesní rituál nebo zmiňovaný Temný dům.

Bruckner se dušuje, že chová vůči látce tu největší pokoru a spolu s tvůrčím týmem jim dalo hodně práce, než se podařilo vykreslit nadpřirozené elementy přesně tak, jak si představovali. Takže pokud by byla možnost natočit v budoucnu pokračování, určitě by ji přijal, už jen proto, aby si celý proces vyzkoušel se všemi čerstvě nabranými zkušenostmi. Hellraiser (2022) vznikl primárně pro službu Hulu, u nás by jej tedy mohl nabídnout Disney+. A to už 7. října. Dole pod trailerem najdete v galerii dosud zveřejněné fotografie.

Podklady a foto: Hulu

Galerie: 11

Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu Hellraiser: Pusťte si trailer pro nové zpracování čirého sadistického děsu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest