Hellraiser: Remake napíše Clive Barker

Hellraiser: Remake napíše Clive Barker | Fandíme filmu
Film Futures
Spisovatel Clive Barker napíše novou verzi svého původního hororu. Roli Pinheada by měl opět ztvárnit Doug Bradley.

Bylo jasné, že Hellraiser neujde, stejně jako jiné slavné horory, svému osudu a skončí na soupisce zatracovaných remaků. Hellraiser prvně vstoupil mezi diváky v roce 1987. Film natočil podle vlastní novely The Hellbound Heart Clive Barker, úspěšný autor hororů a dark fantasy.

Ve středu dění se nachází zvláštní kostka, která se nazývá Lament Configuration. Pokud se podaří nějakému člověku na kostce složit komplikovaný rébus, přivede z pekla na svět démonská stvoření Cenobity a jejich vůdce Pinheada. Ti však vlastníkovi kostky můžou způsobit nejbolestivější druhy mučení, které nakonec může vyvrcholit smrtí a věčným životem v pekle. Barker předvedl na filmovém plátně vskutku zneklidňující, zvrácenou, šokující a nechutnou vizi, z níž byli tehdejší diváci zcela uhranuti. Dalším plusem filmu byla také atmosféra a hlavně děsivé masky Cenobitů, které do originálního příběhu skvěle zapadly. Snímek slavil úspěch a časem vzniklo i několik pokračování.

O předělávce Zplozence z pekla se už ví poměrně dlouho. Dokonce se i uvažovalo, že film bude mít přístupnost PG-13! Jistou pozornost však dneska vzbudilo Barkerovo oznámení na Facebooku, že scénář k remaku má zájem napsat on sám a do role slavného Pinheada by se měl opět vrátit Doug Bradley. Barker prohlásil, že film nebude zaplaven CGI efekty, ale dá přednost praktičtějším trikům. Dále tvůrce uvedl, že hodlá napsat nový intenzivní příběh, který však bude ctít strukturu původního filmu a měl by být i o něco temnější. Uvidíme, jestli přítomnost duchovního otce Barkera a Bradleyho zaručí, že tento remake nebude zbytečný. Předělávka vznikne ve studiu Dimension Films. Jsou mezi vámi fanoušci Hellraisera? Jak zpráva zapůsobila na vás?

Zdroje: Facebook Clivea Barkera, Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest