Chystá se nový celovečerní film Karate Kid

Chystá se nový celovečerní film Karate Kid | Fandíme filmu
Sony
Cobra Kai řádí na Netflixu, avšak výuka Karate se vrátí také na velká plátna.

Studio Sony všechny překvapilo. Zveřejnilo seznam premiér na nejbližší dva roky. V zásadě nic zajímavého, vesměs již dříve oznámené filmy si buď podržely svůj dosavadní termín, nebo budou uvedeny jindy. Avšak mezi tím vším stojí, že 7. června 2024 bude uvedený nový film Karate Kid. Bez jakýchkoliv podrobností. Nevíme, kdo film natočí, kdo v něm bude hrát ani to, zda jakkoliv souvisí s čímkoliv, co značka Karate Kid dosud přinesla.

Prapůvodní film vznikl v roce 1984. Hrdinou byl mladý kluk Daniel, který je šikanovaný. Naštěstí v domě kde bydlí pracuje japonský údržbář pan Miyagi, který jej naučí karate. Zároveň se dvojice spřátelila, Daniel se naučil něco o životě a celkově z toho bylo klasicky vystavěné sportovní drama, plné emotivních chvil, inspirativních výkonů a zpestřujících vtípků. Některé pasáže filmu zlidověly a stal se z něj hit.

Vznikla tři pokračování, která už nebyla takovou klasikou, jako první film, ale pořád si našla své diváky. Před pár lety na filmy přímo navázal seriál Cobra Kai, který si získal diváky nostalgií, návratem původních herců, zajímavými novými příběhy a důrazem na stejné morální hodnoty, jaké ctil Karate Kid.

Z úspěchu prvních filmů se nepříliš úspěšně pokoušel v roce 1989 těžit také animovaný seriál, ten však měl pouze krátké trvání. V roce 2010 pak vznikl remake, kde malého kluka a jeho učitele ztvárnili Jaden Smith a Jackie Chan. Film byl velkým hitem, přesto nikdy nevzniklo pokračování.

Jakmile se dozvíme cokoliv bližšího o novém celovečerním zpracování, budeme vás informovat.

Titulní foto: Karate Kid 1984

Zdroj: Sony

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest