Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování

Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Bastian, Atrej, drak Falkor a říše fantazie se mohou znovu ocitnout v nebezpečí.

Filmovým divákům asi není třeba dlouze připomínat Nekonečný příběh. Fantasy film z 80. let se stal klasikou a i s odstupem se k němu především mladší diváci znovu a znovu vracejí. Hrdina outsider, hezky zpracovaná pohádková říše, roztomilý psí drak i vlezlá ústřední písnička, to všechno se nesmazatelně zapsalo do dějin popkultury.

Aktuálně existuje šance, že by se látka dočkala nového zpracování. Prapůvodně Nekonečný příběh vznikl v roce 1979 jako román německého spisovatele Michaela Endeho. Na jeho základě vznikl klasický celovečerní film Wolfganga Petersona, jeho dvě pokračování, dále televizní seriál a několik animovaných adaptací. Právní situace kolem Nekonečného příběhu je složitá, takže se se značkou mnoho let nic nedělo, ale teď to vypadá, že se situace vyvíjí

Podle informací serveru Deadline v posledních měsících narostl o látku zájem a správce dědictví Michaela Endeho má chuť se značkou opět obchodovat. Zájem projevují filmové, televizní a streamovací společnosti z USA i Evropy, které za pronájem práv nabízejí mnohamilionové sumy. Největší překážkou pro jakoukoliv dohodu zřejmě bude to, jak velkou kontrolu nad případným projektem budou Endeho dědicové chtít – spisovatel byl totiž s původním filmovým zpracováním extrémně nespokojený a vnímal jej jako komerční škvár.

Dovolím si nicméně tipnout, že pakliže někdo nabídne dostatečně velký balík, k dohodě nakonec dojde. O jakémkoliv vývoji vás budeme informovat.

Synopse původního filmu: Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít!

Foto je ilustrační, z původního filmu

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu Nekonečný příběh: Milovaná fantasy pokukuje po novém zpracování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest