Wonka: Natáčení čokoládového filmu začalo, kompletní obsazení je nabité

Wonka: Natáčení čokoládového filmu začalo, kompletní obsazení je nabité | Fandíme filmu
Warner Bros.
Mládí slavného čokoládníka bude plné hvězd.

Od začátku letošního roku se připravuje snímek o mládí Willyho Wonky, nejznámějšího výrobce čokolády v dějinách literatury a filmu. V Karlíkovi a továrně na čokoládu je Wonka vykreslený jako podivín, jako šílený vynálezce, který příliš nerozumí běžným sociálním zvyklostem a veškeré své cukrovinky ještě ke všemu nechá vyrábět zpívající pygmeje, které unesl (?) neznámo odkud. Ve dvou dosavadních filmových zpracováních postavu ztvárnili Gene Wilder a Johnny Depp.

V novém snímku se vrátíme do minulosti, do Wonkova mládí, abychom se dozvěděli, co jej ovlivnilo a proč je takový, jaký je. A kdo ví, možná se dozvíme, kde vlastně vzal slavné Umpa-lumpy.

Natáčení snímku, jejž připravuje Paul King (Paddington), čerstvě začalo a ještě než se kamery definitivně rozeběhly, obsazení se parádně zakulatilo. Delší dobu víme, že hlavní roli ztvární Timothée Chalamet, k němuž se postupně přidali Keegan-Michael Key, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter, Rich Fulche, Olivia Colman, Sally Hawkins a Rowan Atkinson.

O zápletce nevíme nic bližšího, avšak studio Warner by údajně rádo ze snímku rozvinulo celý širší svět postav Roalda Dahla. Scénář spolu s Kingem napsal Simon Farnaby, autor chystaného Disneyho Pinocchia. Produkuje David Heyman, jenž má na triku všechny potterovské filmy. Datum české premiéry je stanoveno na 16. března 2023.

Foto je ilustrační - Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest