Jan Žižka: Nový trailer je mládeži nepřístupný

Jan Žižka: Nový trailer je mládeži nepřístupný | Fandíme filmu
Bioscop
Zobrazit další 2 obrázky
Krvavé upoutávce nechybí ani vozová hradba. A pozor – film bude podle distribuce také „pro ženy“.

Americký distributor The Avenue zveřejnil nový trailer pro Jana Žižku, který se do zámořských kin vypraví ve stejném týdnu, jako do těch našich. Nová upoutávka možná překvapí moderní hudbou, ale také v plném rozsahu ukazuje brutalitu, jež snímku nebude cizí. Tenhle výlet do historie rozhodně nebude pro nejmenší. V upoutávce stříká krev, stínají se hlavy a neustále se to mydlí. V jednu chvíli dokonce přijdou ke slovu i vozy se vztyčenými „štíty“, tedy zjevný počátek proslulé vozové hradby, s níž českým dětem Žižku spojují už někde v hodinách vlastivědy na prvním stupni základky. Dole v galerii najdete také nejnovější plakát, který byl pro americký trh uvolněný. Zdá se, že zahraničním novinářům se trailery celkem líbí a Žižka nebude mít při uvedení v amerických kinech žádnou velkou konkurenci, tak kdo ví, třeba se z českého filmu stane za oceánem menší hit. Dole v galerii najdete nejnovější zahraniční plakát.

Podivnou kampaň nově nasadil český distributor Bioscop. Ten teď tvrdí, že je Jan Žižka „i pro ženy“. Ptáte se proč? Protože je ve filmu romantická linka! Protože ženy přece historické velkofilmy vůbec nebaví a muže romantika nezajímá. Kdo ví, možná distributor záměrně zvolil tenhle provokativní úhel kampaně, aby vyvolal rozčilení a přitáhl tak pozornost. Anebo Bioscopu skutečně v marketingových průzkumech vychází, že nějaký segment českého ženského publika vážně nemá o historické souboje žádný zájem a laciný příslib okrajové romantiky je dokáže do kina přilákat…

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu.

V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří.

V hlavních rolích hrají Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe, Til Schweiger, William Moseley, Roland Moller, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař a Marek Vašut. Režíruje Petr Jákl ml. Na scénáři se také podíleli Michal Petruš a Marek Dobeš. Námět připravili Petr Jákl st. a Petr Bok. Datum premiéry bylo stanoveno na 9. září 2022.

Podklady a foto: Bioscop, The Avenue

Galerie: 3

Jan Žižka: Nový trailer je mládeži nepřístupný | Fandíme filmu Jan Žižka: Nový trailer je mládeži nepřístupný | Fandíme filmu Jan Žižka: Nový trailer je mládeži nepřístupný | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest