Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné

Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu
The Avenue Entertainment
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si krátký film o filmu zaměřený na vodní natáčení. Nový plakát připomíná Gladiátora.

Nedávno český historický velkofilm Jan Žižka zveřejnil sérii krátkých filmů o filmu, které akcentovaly jednotlivé aspekty natáčení. Teď k nim přibylo další krátké video, zaměřené na podvodní natáčení.

Režisér a producent Petr Jákl vysvětluje, že natáčení pod vodou bylo extrémně náročné. Část vodního natáčení probíhala v zatopeném lomu Amerika, část ve speciálně upraveném bazénu, v němž filmaři vybudovali kulisu zatopené jeskyně. Natáčení ve vodě trvá asi tak třikrát déle než běžné natáčení na suchu. Pro herce a štáb navíc nebylo vůbec snadné. Ke každému herci, který vleze do vody, musíte mít z bezpečnostních důvodů nachystaného jednoho bezpečnostního potápěče. Snadné samozřejmě není pohybovat se pod hladinou v těžkém brnění. A potíže filmařům dělala i teplota vody, kdy většinou byla buď příliš teplá a hercům se dělalo po delší době nevolno, anebo příliš studená a dlouho v ní nevydrželi.

Společnost The Avenue Entertainment, která zajišťuje americkou distribuci, zveřejnila pro film nový plakát, který si můžete prohlédnout dole v galerii. Na první pohled to vypadá, že se markeťáci inspirovali filmem Gladiátor, schválně si oba plakáty dole v galerii porovnejte.

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu.

V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří.

V hlavních rolích hrají Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe, Til Schweiger, William Moseley, Roland Moller, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař a Marek Vašut. Režíruje Petr Jákl ml. Na scénáři se také podíleli Michal Petruš a Marek Dobeš. Námět připravili Petr Jákl st. a Petr Bok. Datum premiéry bylo stanoveno na 9. září 2022.

Podklady a foto: Bioscop, The Avenue Entertainment

Galerie: 7

Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu Jan Žižka: Natáčení pod vodou bylo extrémně náročné | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest