Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra

Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra | Fandíme filmu
20th Century Studios / Disney
Zobrazit další 3 obrázky
Velké hollywoodské zpravodaje potvrzují zákulisní drby.

Tak je to dané. Předevčírem jsme vás informovali o tom, že podle zákulisní šuškandy si Marvel vybral režiséra pro Fantastickou čtyřku. Zpráva přišla od neobvyklého zdroje, ale teď už ji potvrzují prestižní hollywoodské zpravodaje Deadline a The Hollywood Reporter: Studio chce, aby Fantastickou čtyřku natočil Matt Shakman.

Smlouva ještě není podepsaná, ale pokud se při jednáních nic nepokazí, bude to právě Shakman, kdo se nového zpracování Fantastické čtyřky ujme. Matt byl údajně celou dobu kandidátem číslo jedna, protože šéf studia Kevin Feige s ním byl extrémně spokojený při natáčení série WandaVision. Další režiséři dostali příležitost představit svoji vizi, ale nikomu se Shakmana překonat nepodařilo. Mezi posledními kandidáty byli Michael Matthews (Láska a příšery) a Reid Carolin, režisér snímku Pes a scenárista série Bez kalhot.

Po řadě měsíců jednání je tak snad režisérská pozice konečně vyřešená a točit by se mělo někdy v příštím roce. V tuhle chvíli není zřejmé, zda Shakman i nadále bude připravovat nový Star Trek film, anebo tenhle plán kvůli Fantastické čtyřce padá.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit. Režírovat má Matt Shakman, datum premiéry je stanoveno na 7. listopadu 2024.

Foto je ilustrační, starší zpracování Fantastické čtyřky

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Galerie: 4

Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Nová marvelovka skutečně vybrala režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest