Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály

Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 3 obrázky
Možná se konečně dočkáme zfilmování Silmarillionu.

Značky, značky a zase značky. To je to, po čem Hollywood touží. Aby se daly točit velké série, prodávat doplňkové předměty a odvozovat zábavní parky. Teď je na prodej jedna z největších značek. Tolkienova Středozemě. Tedy Pán prstenů a spol.

Práva na značku obchoduje společnost Saul Zantz. Co., která teď v aukci nabídne k odkoupení licenci zahrnující filmy, doplňkový prodej, videohry a živé události. Pokud byste náhodou o středozemská práva projevili zájem, připravte si alespoň 2 miliardy amerických dolarů, což je odhadovaná minimální tržní hodnota.

Pro prodej práv společnost Saul Zantz. Co. zvolila aktuální okamžik ze dvou důvodů. Za prvé se chystá seriál Lord of the Rings: The Rings of Power a produkční společnost Amazon může mít o natáčení dalších příběhů ze Středozemě zájem. Počítá se s tím, že Amazon bude patřit mezi přední zájemce. (Práva na svůj seriál mohl Amazon před lety získat díky právní kličce, jež umožňovala v určitém rozsahu prodávat seriálová práva nezávisle na filmových).

Druhým důvodem by mělo být vypršení práv studia Warner Bros. To sice chystá animovaný film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, ale práva na hrané projekty už vypršela. Alespoň to tak vnímá Saul Zantz. Co., protože Warner příliš dlouhou dobu práva na natáčení hraných projektů nevyužil. Warner se nicméně dlouho se společností Saul Zantz (a se správci Tolkienovy pozůstalosti) soudil o podíly ze zisků, které přinesly trilogie Pán prstenů, Hobit a doplňující produkty. Asi tedy nelze zcela vyloučit, že se pokusí nový prodej práv napadnout.

Pro fanoušky je zajímavou informací, že společnost, která práva nakonec získá, bude mít do jisté míry přednostní možnost ucházet se o práva na Silmarillion a Nedokončené příběhy (dvě nejznámější díla publikovaná po Tolkienově smrti), pokud by se správci Tolkienovy pozůstalosti rozhodli někdy v budoucnu práva uvolnit ke zfilmování.

Anotace Silmarillionu: J. R. R. Tolkien stvořil ve své Středozemi celý nový svět, který osídlil rozličnými plemeny rozumných i nerozumných bytostí, dal mu tvar, jejž zachytil v mapách, dal mu jazyky i písmo. V Silmarillionu jsou shromážděny dějiny Středozemě od jejího stvoření božským Ilúvatarem přes vyprávění o jejím utváření a osídlování až k hrdinům, kteří jí přinesli slávu. Součástí této historie je i povstání nepřítele, zosobnění temné moci, který se ve své pýše postaví moudrosti a dobru, je sice poražen, ale znovu se vzmůže a vrací.

Anotace Nedokončených příběhů: Soubor různých vyprávění, jež pokrývají celé časové pásmo od nejstarších dějů, podrobně popsaných v Silmarillionu, až po Válku o Prsten.

Foto je ilustrační: Pán prstenů

Zdroj: Variety

Galerie: 4

Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály | Fandíme filmu Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály | Fandíme filmu Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály | Fandíme filmu Pán prstenů: Značka je na prodej, na stole jsou další filmy i seriály | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest