Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny

Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu
Bioscop / JBJ Film
Zobrazit dalších 9 obrázků
Stylový poster doplňuje sada posledních fotek z natáčení.

Český historický velkofilm Jan Žižka zveřejnil nový plakát. Už druhý, nicméně na tomhle poprvé vystupují herci, které ve snímku Petra Jákla uvidíme. Stylizací plakát připomíná čerstvě skončenou seriálovou Hru o trůny. Hrdinové ve střídmých kostýmech v popředí, obraz zkázy v pozadí… Uvidíme, zda se film s mezinárodními ambicemi bude moci se seriálovým bratříčkem po vizuální stránce poměřovat. Hra o trůny dokázala, že i se seriálovým rozpočtem se dá točit spektákl, který se blíží tomu, co obvykle nabízejí jen ty největší hollywoodské blockbustery. A Jan Žižka se chlubí nejvyšším rozpočtem v historii českého filmu, takže můžeme doufat, že přinejmenším bude na co koukat.

Středověký žoldák Jan Žižka a jeho nemilosrdná tlupa byli mezi králi velice dobře známí a dělali pro ně neoficiálně jejich „špinavou“ práci. Podle Jana ale žádný skutek není příliš špatný, pokud jej vykonáváte ve službě pravé ruky boží na Zemi.

Poslední Žižkův úkol je pro samotného českého krále Václava IV., kterému má pomoci k císařské koruně. Když je však unesena Václavova krásná snoubenka Kateřina, která hraje klíčovou roli v jednáních mezi bohatými pány, rozpoutá se hotové peklo. Ve středověké temnotě, mezi nekonečnými boji a proudy krve, které se valí při jejich společném trýznivém útěku, je Kateřine jediným světlým bodem Janova života. Otevře mu oči, takže konečně vidí boj obyčejných lidí za rovnoprávnost, ale také konečně začíná pochybovat o tom, že jsou jeho činy posvěcené Bohem (tak jak dosud věřil) a správné. Příběh nabízí celou řadu bolestivých zvratů a srdceryvný závěr.

Snímek je inspirovaný příběhem zrodu o legendárním Janu Žižkovi z Trocnova, který později ve svém životě odvrátil čtyři křižácké výpravy a nikdy neprohrál v boji, což se podařilo jenom sedmi generálům v historii. A neudělal to pro žádného krále, ale pro Boha, který byl stejný a spravedlivý pro všechny bez rozdílu.

V hlavních rolích hrají Ben Foster, Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe, Til Schweiger, William Moseley, Roland Moller, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař a Marek Vašut. Režíruje Petr Jákl ml. Na scénáři se podíleli Michal Petruš, Marek Dobeš a Petr Bok. V roce 2020 snímek uvede společnost Bioscop.

Galerie: 10

Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu Jan Žižka: Čerstvý plakát připomíná Hru o trůny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest