Avengers: Secret Wars na Comic-Conu a proč se na další Avengers čeká 6 let

Avengers: Secret Wars na Comic-Conu a proč se na další Avengers čeká 6 let | Fandíme filmu
Marvel
Šéf Marvelu vysvětluje pauzu mezi Avengers filmy. A vše co už víme o Secret Wars.

Marvel na Comic-Conu v San Diegu představil plán do konce čtvrté, páté a šesté fáze svého filmového Univerza. Fanoušky mohlo překvapit, že další Avengers dorazí až na konci 6. fáze. Sice hned dvoji, ale stejně až na konci 6. fáze.

Jeden čas přitom bylo zvykem, že studio přinášelo další Avengers každé tři roky – 2012, 2015 a 2018 (pak přišli ještě jedni v roce 2019, protože vrcholila tzv. Infinity Saga). Teď bude rozestup činit šest let, když další Avengers přijdou až v roce 2025 (ačkoliv nebýt pandemie, možná by to bylo o rok dřív). Proč najednou taková prodleva?

Na Comic-Conu to v rozhovoru pro MTV vysvětlil přímo šéf studia Kevin Feige. Připomenul, že v prvních třech fázích jsme viděli každoročně méně novinek. Což je pravda. Celá Infinity Saga měla dohromady 23 filmů, zatímco nadcházející The Multiverse Saga bude mít dohromady více než 16 filmů, minimálně 13 minisérií, minimálně dva speciály (v dohledné době čekáme další oznámení) a několik animovaných projektů, které jsou také s hranými tituly více či méně propojené.

Feige dál vysvětluje, že nejen, že projektů bylo méně, ale také byly daleko méně provázané – jednotliví hrdinové se vzájemně tolik nenavštěvovali. Proto tenkrát působilo jako vhodné, natočit jednou za tři roky týmovku. Během 4., 5. a 6. fáze dostávají diváci více projektů v kratším období a po Endgame v Marvelu chtěli, aby Avengers byli něco speciálního. Navíc se postavy začaly vzájemně potkávat poměrně běžně. Naprostá většina titulů nějaké hvězdné hosty má a každou chvíli navíc studio uvádí větší snímky, jako jsou Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství nebo Ant-Man a Wasp: Quantumania, kde vystupuje opravdu velké množství postav a mytologie celého univerza se posouvá o značný kus kupředu. Proto se v Marvelu rozhodli, že už Avengers nebudou uzavírat menší časové úseky (fáze), ale teprve celé ságy (a snad si tak zachovají punc výjimečnosti).

Nakolik tahle strategie bude na diváky fungovat, se asi ukáže až při zpětném pohledu. Podstatné je, že další Avengers uvidíme až v roce 2025. Jako první přijdou na řadu Avengers: The Kang Dynasty, které jsme si představili v samostatném článku. Už 6. listopadu 2025 pak dorazí Avengers: Secret Wars, o nichž toho víme snad ještě míň než o The Kang Dynasty.

Prakticky jistou věcí by podle hollywoodských insiderů mělo být, že snímek nebude režírovat Destin Daniel Cretton, jenž režíruje Kangovu Dynastii. Feige také v rozhovoru uvedl, že snímek nebudou režírovat bratři Russoovi, kteří pro Marvel natočili Infinity War a Endgame a v minulosti uváděli, že by je natáčení Secret Wars lákalo (ačkoliv měli na mysli asi trochu jiné Secret Wars, než se nakonec budou chystat). Většina komentátorů se domnívá, že snímek natočí někdo, koho už má Marvel ozkoušeného a často zaznívá například jméno Jona Wattse (Spider-Man 1-3), ale zatím jsou to čistě spekulace, stejně tak nejde vyloučit, že snímek zrežíruje někdo úplně nový.

Podobně jako u The Kang Dynasty nevíme, jak moc se filmy budou nebo nebudou inspirovat komiksy. Příběhy s názvem Secret Wars vznikly v průběhu let hned dva a vše nasvědčuje tomu, že pokud z některého z nich bude filmový Marvel čerpat, bude to ten z roku 2015. V tom se začaly srážet jednotlivé komiksové reality, které nakladatelství vytvořilo ve svých jednotlivých edičních řadách. Reality musely doslova bojovat o svou existenci a nakonec zbyla jedna jediná nová realita, kde se zbytky několika dřívějších různých realit spojilo dohromady. Marvel tak osekal svoji rozvětvenou nabídku, aby se v ní sváteční fanoušci nezačali ztrácet, a zároveň měl příležitost přenést ty nejzajímavější elementy (postavy) z paralelních světů do toho hlavního.

Filmový svět by podobný moment mohl využít jak k zeštíhlení stále rozvětvenějšího světa, tak i k dalším účelům. Konkrétně k restartu některých známých postav (kupříkladu Iron Man by se mohl vrátit s novou tváří a zcela novými příběhy), ale především k přivedení postav z vedlejších světů do toho současného. Fanoušci kupříkladu stále čekají na to, jak Marvel do svého filmového Univerza vloží populární X-Meny. Jeden z hlavních mutantů, Magneto, je v komiksech i starších snímcích nedílně spjatý s druhou světovou válkou. Pokud by tomu tak bylo i tady, tak by byl Magneto zhruba stoletý stařík. A buď by své nadlidské síly až dosud neměl nebo by je dosud nějak záhadně tajil. Nebo by musel Marvel pro filmy jeho historii zásadně přepsat. A něco podobného by šlo říct pro všechny další mutanty. Přivést je z nějakého alternativního vesmíru by tak mohlo být to nejjednodušší řešení.

Opět nicméně platí, že se pohybujeme na tenkém ledě hypotéz a jedinou jistotou je, že další Avengers mají podtitul Secret Wars a dorazí do kin v listopadu 2025.

Titulní foto je ilustrační: Avengers: Endgame

Zdroje: Marvel, San Diego Comic-Con, MTV, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest