KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda

KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu
KVIFF
Zobrazit dalších 8 obrázků
Kompletní program 56. ročníku MFF Karlovy Vary je venku. Kromě neověřených novinek se diváci mohou těšit na letošní festivalové hity.

Dva týdny před zahájením 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary organizátoři zveřejnili kompletní program včetně časů projekcí. Kromě zbrusu nových filmů v soutěžních sekcích a v programu Zvláštní uvedení, které si na festivalu odbydou mezinárodní premiéru, je program plný starších ikonických snímků i žhavých novinek z letošních filmových festivalů.

Diváci, kteří neradi zkouší neprověřené filmy, jež zatím nemají žádné recenze od zahraničních kritiků, mohou šáhnout po hvězdně obsazených novinkách známých tvůrců. Ve Varech bude mít tuzemskou premiéru hororové sci-fi Zločiny budoucnosti od věhlasného devětasedmdesátiletého režiséra Davida Cronenberga. Ve snímku zasazeném do blízké budoucnosti, v němž si lidé modifikují tělo a rostou jim nečekané orgány, hlavní role ztvárnili Viggo Mortensen, Léa Seydoux a Kristen Stewart. Na portálu Rotten Tomatoes září 79 % pozitivních recenzí při průměrném hodnocení 6,6/10.

KVIFF
Zločiny budoucnosti

Dalším letošním hororem, o kterém se hojně mluví a prý jsou z něj diváci buďto nadšení nebo zcela znechucení, je novinka od autora snímků Ex Machina a Annihilation Alexe Garlanda. Film Men je zasazen na anglický venkov a svou podivností a originalitou je přirovnáván ke snímku matka! z roku 2017. Na Rotten Tomatoes má průměrné hodnocení jako Zločiny budoucnosti. Na rozdíl od Cronenbergova snímku má Men stanovené i české datum premiéry, Aerofilms film uvede 28. 7.

Na KVIFF si odbyde českou premiéru i jeden z nejlépe hodnocených filmů letošního roku Všechno, všude, najednou od tvůrčího dua a autory Švýcaráku Dana Kwana a Daniela Scheinerta. Ze snímku srší jeden originální nápad za druhým a prozkoumává paralelní vesmíry v žánrové paletě sci-fi, komedie, rodinného dramatu i kung-fu akce. Z nových filmů se jedná o jasné doporučení, které diváky nezklame. Film půjde do široké české kinodistribuce 21. 7.

KVIFF
Čaroděj ze země Oz

Ze starších filmů KVIFF nabízí restaurované verze ikonických českých filmů jako Žert režiséra Jaromila Jareše, Zapomenuté světlo v rámci pocty Bolku Polívkovi, Ovoce stromů rajských jíme v rámci pocty skladateli Zdeňku Liškovi nebo němý historický snímek Pražský kat z roku 1927. Ze zahraničních slavných filmů, které si návštěvníci budou moci vychutnat na velkém plátně, stojí za zmínku Čaroděj ze země Oz z roku 1939, původní RoboCop, akční krimi Ghost Dog: Cesta samuraje, první díl Návratu do budoucnosti nebo Zběsilost v srdci od Davida Lynche.

56. ročník KVIFF proběhne ve dnech 1. až 9. 7. Kompletní program najdete zde.

Foto a podklady: KVIFF

Čaroděj ze země Oz

12.08.1939 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 9

KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu KVIFF: Na 56. ročníku čekají na diváky nové horory od Cronenberga a Garlanda | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest