Spider-Man: Across the Spider-Verse – Známe příští Spideyho záporáky

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Známe příští Spideyho záporáky | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 1 obrázek
Koukněte na nové obrázky z Paralelních světů, seznamte se s postavami.

Zatím nevíme, kdy se vlastně dočkáme příštího hraného Spider-Mana. Jisté je, že nás čekají hned dvě pokračování animovaného Spider-Mana: Paralelních světů. Dvojka (Spider-Man: Across the Spider-Verse) dorazí už příští rok, konkrétně 1. června. Teď se dočkala krátké prezentace na animačním festivalu Annecy. Co jsme se dozvěděli?

Největší novinkou je obsazení nového záporáka. Tím se stává The Spot, ideální protivník pro dobrodružství v mnohovesmíru. Celé jeho tělo je pokryto interdimenzionálními portály (na pohled připomínají oživlý inkoust), kterými se může přesunout kam si jen zamane. Také dovede portály vytvářet kdekoliv jinde a teleportovat podle chuti předměty nebo lidi. Dole v galerii můžete vidět, jak bude The Spot používat svoje schopnosti v boji. V komiksech postava vystupuje od roku 1985 a hlas jí propůjčí Jason Schwartzman. Toho můžete znát z filmů Wese Andersona, ze Scotta Pilgrima či ze seriálů Fargo, popřípadě Mozart in the Jungle.

The Spot možná nepatří mezi nejslavnější Spider-Manovy padouchy, ale koho znají skoro všichni, je The Vulture, alias Sup. Ten bude v chystaném animáku vystupovat taktéž. Ve filmové verzi jsme Adriana Toomese potkali ve filmu Spider-Man: Homecoming, kde jej ztvárnil Michael Keaton. V komiksech jde obvykle o starého muže, který prostřednictvím svého speciálního létacího postroje vysává z nic netušících obětí jejich mládí a sílu. Ve Spider-Man: Across the Spider-Verse mu hlas propůjčí Jorma Taccone, který v Paralelních světech propůjčil hlas Normanu Osbornovi (Goblinovi).

Dále se dozvídáme, že byl obsazený George Stacey, tatínek Gwen (Hailee Steinfeld). Ztvární jej Shea Whigham (Joker, Impérium - Mafie v Atlantic City) a ve filmu to bude rovný polda, který jedná podle pravidel. Seznámíme se s ním na Zemi-65, což je svět, ze kterého Gwen pochází. Tahe realita je prý krásně ztvárněná, jako by ji někdo namaloval štětcem a vodovými barvami.

A poslední nově obsazenou postavou je Milesova školní poradkyně. Miles (Shameik Moore) má opravdu co dělat, aby zvládal všechny svoje trable. Něco po něm chtějí rodiče, snaží se město chránit před drobnou kriminalitou, pavoučí smysly mu napovídají, že se řítí něco většího a do toho všeho jsou tu ještě školní povinnosti. Poradkyni namluvila Rachel Dratch (Studio 30 Rock, Broad City, Harley Quinn).

Vedle Milese a Gwen vystupuje ve filmu také několik dalších pavoučích lidí. Takuya Yamashiro, alias „japonský Spider-Man“ z bizarního hraného seriálu ze 70. let. Dále Miguel O'Hara (Oscar Isaac), alias Spider-Man 2099. Ten nemá schopnosti sám od sebe, ale dodávají mu je pokročilé technologie. Díky těm má nadlidskou sílu, za pomoci drápů leze po zdech, laserem vytváří sítě a také má křídla, co mu umožňují plachtit. A pak je tu ještě Jessica Drew, alias Spider-Woman. Tu namluvila Issa Rae (Nesvá, Dokud nás vražda nerozdělí) a na filmovém ztvárnění bude zajímavé to, že postava bude těhotná!

Mile Morales se vrací v další kapitole ságy Spider-Verse ságy. Čeká na něj epické dobrodružství, které přátelského souseda Spider-Mana transportuje z Brooklynu napříč mnohovesmírem, aby pomohl Gwen Stacey a nové skupině Spider-lidí proti padouchovi silnějšímu než cokoliv, proti čemu se v minulosti postavili. V hlavních rolích promlouvají Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Issa Rae, Jake Johnson, Brian Tyree Henry, Jason Schwartzman, Jorma Taccone a Shea Whigham. Film zrežírovali Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson. Scénář napsali Dave Callaham, Phil Lord, Christopher Miller. Datum české premiéry je stanoveno na 1. června 2023.

Foto: Sony

Zdroje: SpiderVerse, Sony Animation

Galerie: 2

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Známe příští Spideyho záporáky | Fandíme filmu Spider-Man: Across the Spider-Verse – Známe příští Spideyho záporáky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest