Rychle a zběsile 10 je v průšvihu, po týdnu natáčení ztrácí režiséra

Rychle a zběsile 10 je v průšvihu, po týdnu natáčení ztrácí režiséra | Fandíme filmu
Universal
Po odchodu The Rocka pracovní neshody uvnitř zběsilé rodiny pokračují.

Tak to je menší šok. Jen asi týden po začátku natáčení Rychle a zběsile 10 najednou projekt opustil režisér Justin Lin. Přesné důvody neznáme, mluví se o tradičních „tvůrčích neshodách“. V prohlášení Lin pouze vzkázal, že studio Universal podpořilo jeho rozhodnutí, že všem děkuje za spoustu let spolupráce atd. Lin natočil díly 3-6, pak si dal pauzu, následně natočil devítku a byl najatý také na režii desítky a jedenáctky. To je zřejmě v tuhle chvíli minulostí.

Lin dál bude vedený jako jeden z producentů a nadále se vychází ze scénáře, který napsal společně s Danem Mazeauem (Hněv Titánů). Sekundární štáb prozatím pokračuje v natáčení akčních scén. Hlavní produkce je krátkodobě pozastavena, ale počítá se s tím, že se rychle (a zběsile – ano, nemohl jsem si to odpustit, promiňte ;-) ) najde náhrada a stihne se zamýšlené datum premiéry, které je stanovené na 18. května 2023.

Snad se v dohledné době o odchodu Lina dozvíme víc, nicméně prakticky všichni hollywoodští komentátoři předpokládají, že režisér odešel kvůli neshodám s Vineme Dieselem, hlavní hvězdou a producentem. Kvůli neshodám s Dieselem už v minulosti opustil sérii Dwayne Johnson a obecně se proslýchá, že Vin chce mít v sérii velké slovo.

Ještě čtyři dny zpátky Diesel zveřejnil společné video s Linem, posuďte sami, jestli už tehdy náhodou nepůsobil Justin dost zničeně. Prvními spory to zavánělo už před týdnem, kdy Diesel na Instagramu sdílel post, podle kterého se s režisérem neshodovali (minimálně v jedné otázce) na scénáři. Také stojí za pozornost, že režisér nesdílel na sociálních sítích o filmu prakticky žádný příspěvek, ačkoliv o Rychle a zběsile 9 toho při natáčení (a před ním) sdílel docela dost.

Jako o prvních možných náhradách se hovoří o Davidu Leitchovi a F. Garym Grayovi. Leitch (režisér Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw) by měl jako svůj další film točit Fall Guy s Ryanem Reynoldsem. Tak že by dostal další příležitost Gray, autor nepříliš dobře hodnoceného Rychle a zběsile 8, kde také podle všech dostupných zvěstí bylo na place dost živo?

Každopádně náhradníkem musí to být někdo, komu nebude vadit, že naskakuje do rozjetého vlaku. Už nebude mít vliv na scénář, casting nebo výběr spolupracovníků. Akční scény už jsou také rozvržené a ve finále o většině věcí nejspíš bude rozhodovat Vin Diesel. Režisér tedy bude někdo, kdo ohlídá natáčení dialogových scén, a pak to všechno sestříhá dohromady.

The Rock si nejspíš někde tiše mne dlaně, že dal zavčasu od téhle časované bomby ruce pryč...

V Rychle a zběsile 10 mají vystupovat Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludarcis, Sung Kang, Charlize Theron, Daniela Melchior, Brie Larson a Jason Momoa. Režíruje opět Justin Lin, který je podepsaný pod díly 3-6 a 9. Datum premiéry je momentálně ohlášené na 18. května 2023.

Foto je ilustrační, Justin Lin při natáčení Rychle a zběsile 9

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II, Deadline I, II, Justin Lin

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest