Morbius: Režisér se vyjádřil k podvodnému traileru

Morbius: Režisér se vyjádřil k podvodnému traileru | Fandíme filmu
Sony
Daniel Espinosa hovoří o změnách v Morbiovi a budoucích komiksových plánech studia Sony.

Morbius nedopadl dobře. V kinech to asi nebude vyložená tragédie, když předpovědi odhadují, že by snímek měl jen ve Státech za víkend utržit kolem 40 milionů dolarů. Pokud jsou pravdivé informace, podle nichž snímek stál méně než sto, tak rozhodně nepůjde o komerční propadák. Recenze jsou nicméně bídné. Naše redakční udělila rutinnímu snímku 4 body z 10. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes průměr z recenzentských známek momentálně činí chabých 3,8 z 10.

Slabé hodnocení přitom není jediný průšvih, kterému Morbius čelí. Diváky dost pobouřilo, že ve filmu chyběly scény z traileru. Scény, které snímek více provazovaly s dalšími komiksovými filmy. Někteří diváci to určitě můžou brát jako podvod a snahu nalákat lidi do kina falešným příslibem. Novináři už spekulují o tom, že část scén mohla chybět kvůli tomu, že se v pandemii změnilo pořadí, v jakém byly jednotlivé filmy uváděny. Morbius měl být původně uvedený před Venomem 2 a Spider-Manem: Bez domova. Nakonec byl kvůli pandemii uvedený až po nich, a tak bylo třeba některé scény upravit, aby snímek dával smysl. Pokud přijmeme tohle vysvětlení, tak sice výsledek není šťastný, ale aspoň by nebyla na vině nekalá snaha balamutit diváky.

O něco blíže se k problematice rozpovídal v rozhovoru pro Cinemablend teď režisér Daniel Espinosa. Redaktor se jej zeptal na grafitti se Spider-Manem, které se objevilo v traileru a nikoliv v závěrečném filmu. Espinosa se přímé odpovědi trochu vyhýbal, nicméně z něj vypadlo, že on obrázek Spider-Mana do filmu nedal a nijak se nepodílel na traileru. Není úplně zřejmé, jak moc režisér mlží, zapírá, případně dochází k nějakému komunikačnímu šumu. Pokud ale budeme odpověď vnímat jako přímou, tak to vypadá, že do výsledné podoby Morbia strkala ve studiu Sony prsty spousta lidí, Espinosa neměl upíří příběh zcela pod kontrolou a jakékoliv snahy o provázání snímku s dalšími komiksovkami přišly zvenčí.

V rozhovoru pro Variety opět režisér trochu chodil kolem horké kaše, ale možná jsme se dozvěděli přeci jen víc. Tady už nepřímo připouští možnost, že scénu se Spider-Manovým grafitti točil on, ale z nějakého důvodu v závěrečném filmu neskončila (a znovu dodal, že na trailery nemá vliv). V jedné z odpovědí také Daniel uvedl, že se scénami s Adrianem Toomesem (Michael Keaton) se od začátku počítalo, ale v průběhu příprav filmu byl změněný způsob, jak se postavy přesouvají z jednoho univerza do jiného (Toomes se přesunul ze světa Avengers do světa Venoma). Způsob, jakým se postavy mezi jednotlivými vesmíry přesouvají podle režiséra vymyslelo studio Sony. Když ke změně mechanismu interdimenzionálního přesunu došlo, Espinosa musel svůj film náležitě upravit. (Tahle odpověď tedy dost možná potvrzuje novinářské spekulace, že změny ve filmu byly způsobeny proházením pořadí, v jakém byly jednotlivé komiksové snímky uváděny do kin).

Ve Variety se Espinosy zeptaly také na potitulkové scény filmu, kde nakonec Toomes skutečně vystoupil (i když jsou scény jiné, než byly v trailerech a vznikly zřejmě až během přetáček). Chápeme správně, že scéna odkazuje k tomu, že v Sony plánují film o Sinister Six? Režisér opět nechtěl být příliš konkrétní, nicméně mluvil o tom, že úspěch Venoma dodal studiu Sony sebevědomí a Spider-Man: Paralelní světy jim vnukl nápad, že by s alternativními realitami šlo pracovat i v rámci hraných filmů. Daniel tvrdí, že o dalším směřování Sony mnoho neví a ani to málo nesmí prozradit, ale jednoznačně ví, že v Sony existuje pevně daný plán další budoucnosti, a že fanouškům budou zodpovězeny všechny možné otázky, jako například ta, zda ve světě Venoma a Morbia existuje nějaký Spider-Man a kdo to případně je.

Foto: Sony

Zdroje: Deadline, Rotten Tomatoes, Cinemablend, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest