Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo

Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Představitel marvelovského upíra hovoří o tom, jak se do role ponořil. Film byl překvapivě levný.

Jared Leto je známý jako herec, který se do role chce úplně ponořit. Z natáčení Sebevražedného oddílu se na veřejnost dostávaly historky o tom, že se Leto choval jako mafiánský boss i mimo kameru a kupříkladu posílal hereckým kolegům nábojnice. Pro roli v životopisném snímku Klan Gucci byl ochotný denně strávit hodiny v maskérně, při natáčení Zavraždění Johna Lennona rovnou přibral 30 kilo.

Morbius by mohl na první pohled působit jako odlehčená zábava, kde podobné oběti nebudou potřeba. Ale Leto se nešetřil ani tentokrát. Aby dokázal ztvárnit doktora Michaela Morbia, jehož tělo sžírá vzácná krevní choroba, strávil spoustu času s lékaři a pacienty, aby věděl, jak se nemocní cítí a pohybují. Jeho postava je (před přeměnou v „upíra“) extrémně slabá a chodí s pomocí berle. Nejen, že Jared strávil spoustu hodin tím, aby přišel se specifickým způsobem, jakým bude kulhat, ale podle herecké kolegyně Adrie Arjony neodkládal Leto berle ani když byly kamery vypnuté. Prý byla přesvědčená, že si při neustálém kroucení musí poškodit páteř.

Režisér Daniel Espinosa také potvrzuje, že se herec do svých scén dokáže extrémně ponořit. Obzvlášť „mimo sebe“ byl při natáčení momentu, kdy se Morbius zamkne v místnosti, aby odolal obrovské chuti po krvi. A v jiné scéně, kde měl Michael roztříštit nějaké sklo, prý štáb viditelně poodstoupil, když se Leto chystal na svoji klapku. Prý to bylo až děsivé.

Jared nicméně říká, že transformace je prostě to, co jej na herectví přitahuje. Na Morbiovi mu vyhovuje, že postavu zatím ještě nikdo nehrál a mohl ji tím pádem pojmout po svém. Natáčení si užil a pokud snímek uspěje, s chutí natočí pokračování. Už jen proto, že když se do každé role tak výrazně ponoříte, jako právě on, tak je pak těžké se s postavou rozloučit. Leto se nebrání ani setkání s Venomem nebo Spider-Manem a zmínil i to, že by mu nevadil ani návrat k roli Jokera, pokud by ještě v DC někdy měli zájem.

V magazínu Variety, pro nějž byl velký Letův profil připravený zazní také to, že se režisér Espinosa inspiroval nadpřirozenou černou komedií Ztracení chlapci a upíří klasikou Nosferatu. Snímek údajně stál 75 milionů dolarů. Pokud tomu tak opravdu je, pak by to z něj dělalo jeden z nejlevnějších komiksových filmů poslední let.

Na závěr ještě video s krátkým filmem o filmu a dole v galerii pohled na Letovo zkroucené tělo a nejnovější plakáty.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 27. 1. 2022.

Foto: Sony

Zdroj: Variety

Galerie: 6

Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu Morbius: Jared Leto si pro roli upíra ochotně ničil vlastní tělo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest