Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled

Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu
DC Comics
Zobrazit dalších 5 obrázků
Drahý válečný velkofilm čeká na to, až se situace v zákulisí DC Filmu trochu uklidní.

V roce 2018 jsme se dozvěděli, že scenárista David Kopepp píše pro svého tradičního parťáka Stevena Spielberga (společně dělali třeba Jurský park, Indianu Jonese a Království křišťálové lebky nebo Válku světů) scénář komiksového snímku Blackhawk. Od prvotního oznámení jsme o projektu neslyšeli a Koepp vysvětluje proč.

V rozhovoru pro Collider uvedl, že ve studiu Warner Bros. proběhlo v posledních letech v managementu tolik změn, že prostě spolu s partnery čekali na to, až se situace uklidní a ve Warneru si pořádně ujasní, co se svými DC filmy vlastně do budoucna chtějí dělat. Proces také nijak neurychluje skutečnost, že jde o nákladný projekt, který nepochybně spolkne kolem 200 milionů dolarů. A podobné kolosy studio do výroby bez důkladné přípravy nepustí.

Scénář je podle Koeppa zdařilý a pevně doufá, že jej Spielberg nakonec natočí. A pokud ne, tak alespoň zprodukuje, protože by to podle Davida byla velká zábava. Na scénář je pyšný a doufá, že vše klapne. Děj by měl být zasazený do roku 1940 nebo 1941, na válečné bojiště. Nebude tak provázaný s žádnými dalšími DC filmy, avšak pokud by někdy v budoucnosti studio chtělo postavy například prostřednictvím cestování v čase spojit s dalšími DC postavami, nijak by se tomu nebránil.

Před lety se mluvilo o tom, že se Spielberg do filmu pustí, až bude mít hotové West Side Story a Indianu Jonese 5. Toho nakonec předal jinému režisérovi a West Side Story už hotové je. Že by přišel čas Blackhawka? Ne tak zhurta. Momentálně Steven dokončuje snímek The Fabelmans, jenž je určitou fiktivní verzí jeho vlastního dětství. Pak by se mohl pustit do nového filmu s postavou Franka Bullitta, známého z klasického bijáku Bullittův případ. A stále není vyloučeno, že jednoho krásného dne Spielberg najde dokonalého dětského herce a natočí svůj vytoužený (a léta odkládaný) snímek The Kidnapping of Edgardo Mortara. Na Blackhawka bychom si tedy mohli celkem počkat, nebo jej nakonec Spielberg z pozice producenta skutečně předá jinému režisérovi.

V komiksech se Blackhawk představil poprvé už v roce 1941, tehdy ještě pod značkou Quality Comics. DC sérii získalo do své stáje v roce 1957. Blackhawk je tajemný vůdcem perutě Blackhawk, elitní mezinárodní skupiny letců (obvykle se sedmi klíčovými členy). Ti za druhé světové války operovali z tajné základny na ostrově Blackhawk a bojovali jak s osou zla, tak s řadou komiksových padouchů, jako byli King Condor nebo Killer Shark. V jejich příbězích hrály roli také nejrůznější femmes fatales a sci-fi válečné stroje, jako obojživelná „žraločí letadla“, létající tanky nebo Kolo války – obří ozubené kolo s kulomety. V době jeho největší slávy se lépe než Blackhawk prodávaly už jen komiksy se Supermanem.

Obrázky - komiksová předloha

Zdroje: Collider, Deadline

Galerie: 6

Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu Blackhawk: Velkolepá Spielbergova komiksovka je na dohled | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest