Spielberg bude osobní a nostalgický: Obsadil filmové představitele vlastních příbuzných

Spielberg bude osobní a nostalgický: Obsadil filmové představitele vlastních příbuzných | Fandíme filmu
Disney
Po akční sci-fi Ready Player One a velkolepém muzikálu West Side Story má hollywoodský velikán chuť na trochu sentimentu.

Steven Spielberg už zkusil kdejaké téma, přičemž většina veřejnosti jej má spojeného s Oscary či velkofilmy. Nezřídka se ale ve Stevenových filmech objevují mladé či dospívající postavy, pro které má zjevně slabost. Vzpomeňte na ETho, Jurský park, Válku světů, Hooka nebo Říši slunce. Teď Spielberg chystá čistokrevný film o dospívání. A jen tak obyčejný. Jednotlivé postavy snímku budou inspirované jeho vlastní rodinou.

Už když jsme se o snímku dozvěděli poprvé, byla obsazena Michelle Williams (Dawsonův svět, Můj týden s Marilyn, Venom), jako filmová variace na Stevenovu matku. Později bylo oznámeno, že Paul Dano (Až na krev, The Batman) ztvární filmovou verzi režisérova otce a Seth Rogen (Sousedi, Zbouchnutá) zosobní Spielbergova oblíbeného strýčka. Většina ostatních rolí už by podle informací serveru Variety měla být zaplněna mladými, zřejmě málo známými herci.

Jasně dané by mělo být, že ústřední chlapec se nebude jmenovat Steven, a i když stále přesně nevíme, jak detailně bude snímek ze Spielbergových skutečných zážitků vycházet, hollywoodské zpravodaje o filmu nemluví jinak než jako o filmu inspirovaném Stevenovým dospíváním v Arizoně, na přelomu 50. a 60. let minulého století. Podle toho, co o Spielbergovi víme, to pro něj bylo formativní období. Začal točit první domácí filmy se svými přáteli a manželství jeho rodičů se rozpadlo, což se často otiskovalo do jeho tvorby, kde bývá otec vykreslovaný jako problematická figura.

Na psaní snímku se podílí sám Spielberg, který v minulosti napsal scénář jen pro hrstku svých celovečerních filmů. V případě A.I. Umělá inteligence dokončil scénář zesnulého Stanleyho Kubricka, pro Sugarlandský expres napsal námět a pouze u Blízkých setkáních třetího druhu je vedený jako jediný scenárista. Na chystanou novinku sám nebude, spolupracuje s ním uznávaný dramatik Tony Kushner, který se vedle divadla a adaptování svých her v Hollywoodu věnoval prakticky pouze psaní Spielbergových filmů. Připravil pro něj Mnichov, Lincolna, West Side Story a nikdy nerealizovaný film The Kidnapping of Edgardo Mortara.

Předpokládá se, že film inspirovaný Spielbergovým dospíváním se začne točit letos v létě a uvedený bude v příštím roce.

Zdroje: Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest