Mortal Kombat 2 se oficiálně chystá

Mortal Kombat 2 se oficiálně chystá | Fandíme filmu
Warner Bros.
Pokračování akční bojovky na motivy populární videohry našlo scenáristu.

O novém Mortal Kombatu tvůrci dlouhodobě mluví jako o trilogii a i zástupci studia uváděli, že chtějí se značkou dál pracovat. V Hollywoodu nicméně platí, že dokud nejsou všechny účty sečteny a manažeři nedají své poslední slovo, nic není definitivní. Teď už to definitivní je, nebo se to alespoň hodně blíží.

Produkční společnost New Line najala Jeremyho Slatera, aby pro pokračování loňské bojovky napsal scénář. O Slaterovi jsme dnes už shodou okolností psali, v souvislosti se snímkem Thread. Jinak je známý jako scenárista seriálů The Umbrealla Academy, Exorcista nebo Moon Knight.

Mortal Kombat byl loni jedním z prvních snímků, které studio Warner Bros. zároveň uvedlo v kinech a na platformě HBO Max. V kinech se sice povedlo utržit celosvětově jen 83 milionů, nicméně na HBO Max šlo podle analytické společnosti Samba TV o nejsledovanější film loňského roku, který předčil Godzillu vs. Konga, Sebevražedný oddíl, Wonder Woman 1984, Justice League Zacka Snydera a V zajetí démonů 3. Recenze sice byly poměrně slabé, ale diváky i tak zjevně Mortal Kombat zajímal, takže se může směle pokračovat.

V tuhle chvíli není pevně dávno, zda se vrátí všechny přeživší postavy, popřípadě zda ještě uvidíme režiséra Simona McQuoida. Původní scenárista Greg Russo sliboval že v rámci trilogie se druhý snímek zaměří na samotný turnaj Mortal Kombat, jímž jsou hry proslulé, případně původní tvůrci hovořili o návratu záporáka Sub-Zera nebo představení populárního bojovníka Johnnyho Cage. Ale kdo ví, zda z původních plánů cokoliv zůstane na svém místě, když se pokračování chopil nový scenárista.

Značka Mortal Kombat začínala v roce 1992 jako klasická automatová bojovka, kterou od konkurence odlišovala fantasy příchuť a vysoká míra explicitního násilí. S postupem let se videoherní série dočkala ohromného množství pokračování i filmového zpracování z roku 1995, které nastartovalo kariéru Paula W.S. Andersona. Snímek z roku 2021 jako svůj debut natočil Simon McQuoid. Hlavním hrdinkou byl Cole, bývalý šampion MMA, jenže se musí neustále ohlížet přes rameno, protože po něm jde nadpřirozený bojovník Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, Sonyu Blade, Liu Kanga, Kung Laa a Kanoa. Ti všichni mají na těle znamení Draka a všichni společně trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa...

Foto: New Line / Warner Bros.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest