Mortal Kombat: Od her až na plátna, od prvního filmu k pokračování

Mortal Kombat: Od her až na plátna, od prvního filmu k pokračování | Fandíme filmu
Warner Bros.
V novém videu tvůrci filmového Mortal Kombatu hovoří o procesu zfilmování populárních her. V rozhovorech naznačili, co mají v plánu pro pokračování.

Mortal Kombat má silnou fanouškovskou základnu, což je pro filmaře požehnání i prokletí. Mohli doufat ve velká očekávání a automatickou podporu, ale také počítat s o to silnější kritikou, pokud by se jim snímek nepovedl. V nově zveřejněném videu tvůrci hovoří o dlouhé historii herní ságy, o tom, jak se vyvíjela a proměňovala v čase. Pokoušeli se zachytit ducha nejstarších her i větší příběhovou rozmáchlost her pozdějších. A ačkoliv snímek musí fungovat pro všechny diváky, filmaři stáli o to, aby byli fanoušci série spokojení.

Je otázka, zda se jim to povedlo. Minulý týden byl film uvedený na službě HBO Max a více či méně legálním způsobem se rozšířil po celém světě. Jak si u diváků vedl? Profesionální kritici nadšení nebyli. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes má film průměrnou známku 5,5 z 10. Na Metacritics dokonce jen 44%. Pokud jde o uživatelská hodnocení, tak na Rotten Tomatoes se snímku záhadně podařilo vyždímat rating 4,3 z 5, ale všude jinde je to jen lehký nadprůměr. Na Metacritics 6,4 z 10, na CSFD 61%, na IMDb 6,3 z 10 na Letterboxd dokonce jen 2,7 z 5.

Nicméně, co si budeme povídat, jakkoliv reakce fanoušků mohou být důležité pro filmaře, studiu záleží především na tom, zda je o snímek zájem. A v tomhle směru si Mortal Kombat vedl dobře. V otevřených kinech dosud utržil 51 milionů dolarů, což na mládeži nepřístupný film v době pandemie není vůbec špatné, zvlášť když už byl film uvedený na HBO Max. Tam si mimochodem podle měření společnosti SambaTV vedl také velmi dobře. SambaTV uvádí, že během premiérového víkendu si snímek přehrálo 3,8 milionu domácností, což je víc, než si pustilo Godzilla vs. Kong, Wonder Woman 1984 nebo Justice League Zacka Snydera.

Jestliže se Warner bude diváckým zájmem řídit, nejspíš se dočkáme pokračování, pro nějž si tvůrci v prvním snímku umetli cestičku. Filmaři otevřeně hovoří o tom, že schválně vynechali některé postavy, protože pro ně zkrátka nebyl prostor. Jmenovitě si na později nechali především Johnnyho Cage, protože je to výrazná postava, která by v prvním filmu zbytečně odváděla pozornost od ústředního příběhu. Že se s Cagem počítá, bylo dokonce naznačeno v závěru prvního snímku.

Scenárista Greg Russo v rozhovoru pro Collider prozradil, že je Mortal Kombat zamýšlený jako trilogie. První film se odehrává před turnajem, ve druhém by mělo dojít k velkému turnaji, jenž je středobodem videoher, a třetí snímek má ukázat následky turnaje.

Krom zmiňovaného Cage a přeživších hrdinů by se měl vrátit také záporák Sub-Zero. Jeho představitel Joe Taslim pro Variety řekl, že má podepsanou smlouvu na čtyři filmy. A režisér Simon McQuoid pro stejný magazín řekl, že smrt postavy v Mortal Kombat nutně nemusí znamenat, že se nemůže vrátit. Ve videohrách je pro to precedent. Buď se mohou objevit alternativní verze postav z paralelních realit, anebo mrtví mohou ovlivňovat náš svět ze záhrobí, jež se ve sérii Mortal Kombat jmenuje Netherrealm. Když se z něj vrátil Sub-Zero ve hrách, bylo to v podobě nemrtvého přízraku jménem Noob Saibot.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Deadline, Collider, Variety I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest