Black Panther 2: Potížemi stíhaný snímek se konečně opět točí

Black Panther 2: Potížemi stíhaný snímek se konečně opět točí | Fandíme filmu
Marvel
Jaká je pravda o údajných kontroverzích kolem herečky Letitie Wright a další pantherské budoucnosti.

Článek může obsahovat spoilery pro snímek Black Panther: Wakanda Forever.

Black Panther se stal jedním z největších hitů Marvelu, když vydělal obří peníze, byl nominovaný na řadu Oscarů (některé vyhrál), měl pozitivní recenze a především ve Spojených státech se kvůli svému výraznému sociálnímu podtextu dostal do širší společenské konverzace.

Pokračování tak zpočátku působilo jako další automatický hit, nicméně takhle snadné to tvůrci mít neměli. Představitel hlavní role Chadwick Boseman nečekaně zemřel a plány Marvelu se musely zásadním způsobem změnit. Oficiálně stále nebylo odhaleno, jak se příběh s absencí ústředního hrdiny vypořádá, nicméně Marvel se jednoznačně rozhodl, že roli nepřeobsadí.

Větší množství odpovědnosti tak padlo na zbytek hereckého obsazení, kde se jednou z klíčových osobností měla stát Shuri, Black Pantherova sestra. Její představitelka Letitia Wright se však loni koncem léta při natáčení vážně zranila. A v momentě, kdy štábu došly scény, které se daly natočit bez ní, musela být produkce přerušena.

Teprve teď se filmaři konečně vracejí před kamery. Zástupci Wright pro britskou BBC potvrdili, že se herečka zotavila, znovu se připojila ke štábu a natáčení se opět rozeběhlo. Podle zákulisních zvěstí by ještě celý proces mohl protahovat Omicron, ale jinak už by snad nic nemělo Black Panther: Wakanda Forever bránit v definitivním dokončení.

A pak je tu ještě téma různých divokých zvěstí, které se kolem snímku v posledních měsících motají. Především pak právě ve spojitosti s Letitiou Wright. Téma se rozhodl blíže zmapovat server The Cosmic Circus a jednou pro vždy zjistit, jak je to s údajnými kontroverzemi v zákulisí.

Zdroje serveru tvrdí, že herečka rozhodně nedělá v zákulisí žádné rozbroje kvůli covidovému očkování, jak se občas proslýchá. Ani by to neměla být v žádném jiném směru problematická kolegyně, se kterou by se špatně spolupracovalo. Jediné co s jistotou platí je, že utrpěla opravdu vážné zranění, kvůli kterému musela na dlouhou dobu přerušit natáčení. Na to se pak nabalily divoké zvěsti.

Black Pantherem je podle všeho v chystaném příběhu opravdu postava Shuri, kterou Letitia hraje. Ze snímku herečka nebyla nijak vyškrtnuta, její role se nijak nepřepisovala, pouze platí, že se v maximální možné míře točilo s její dublérkou, aby se dalo co nejdéle pokračovat i v hereččině nepřítomnosti. Tyto scény jsou tedy často hotové a rozhodně se nebudou nijak přetáčet.

A pak tu byly ještě zvěsti o tom, že by jako Black Panther měly vystupovat i další postavy. O M’Bakuovi (Winston Duke) se dokonce šuškalo, že by mohl úlohu Black Panthera převzít. Ve filmu sice prý údajně existuje moment, který by při nezasvěceném pohledu z dálky mohl působit dojmem, že M’Baku opravdu přebírá roli Black Panthera, ale ve skutečnosti se v dané scéně děje něco jiného a Pantherem je i nadále Shuri. A pak tu byl ještě drb o tom, že by v obleku Panthera měla vystupovat ještě třeba Okoye (Danai Gurira) nebo další postavy. Tady také zřejmě pouze došlo u zákulisních zdrojů ke zkreslení. Vypadá to, že válečnice Dora Milaje, kterým Okoye velí, dostanou ve filmu k dispozici nové moderní zbroje, které by při nezasvěceném pohledu z vnější mohly připomínat zbroje Black Panthera. Zřejmě tedy došlo k nedorozumění, když se informace dostávala „tichou poštou“ od zdroje ke zdroji, až nakonec pronikla na veřejnost zkomolená.

Natáčení snímku každopádně v následujících týdnech bude konečně spět ke konci, tak snad se dozvíme něco bližšího také oficiálně.

Foto je ilustrační, z filmu Black Panther

Zdroj: Atlanta Filming, BBC, The Cosmic Circus

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest