Marvel vs. Fox - Spor o Quicksilvera

Marvel vs. Fox - Spor o Quicksilvera | Fandíme filmu
Když Joss Whedon odhalil, že chce v Avengers 2 představit Scarlet Witch a Quicksilvera, Fox si ho rychle stáhl pod sebe a rozpoutal válku.

Koncem dubna Joss Whedon poprvé naznačil, že by se v Avengers 2 mohli objevit Quicksilver a Scarlet Witch. Od té doby byla účast sourozeneckého dua (podrobnosti o dvojce najdete ve starší novince) definitivně potvrzena Whedonem i Kevinem Feigem. Teď se ale situace značně zkomplikovala. Když totiž Marvel v minulosti prodával své populární značky filmovým studiím, podrobně rozepsané byly ve smlouvách pouze klíčové postavy. Pro vedlejší vznikla pouze jakási rámcová pravidla. Přeci jen je druhořadých postav v Marvel Universe opravdu hodně a navíc v minulosti nikdo nemohl tušit, jaký boom komiksové filmy čeká, a že Marvel jednou otevře vlastní filmové studio. Díky tomu tak některé postavy teoreticky patří více společnostem najednou a Quicksilver a Scarlet Witch se řadí mezi ně, když je lze zařadit mezi X-Meny, ale také mezi Avengers.

Dlouho se zdálo, že ve chvíli, kdy jedno studio po postavách sáhne, to druhé je zkrátka oželí, aby publikum nebylo zbytečně zmatené, ale teď to vypadá, že se Fox rozhodl hrát tvrdou hru. Na Twitteru Bryana Singera se z ničeho nic objevila zpráva, že Evan Peters (Kick-Ass, American Horror Story) se objeví v X-Men: Days of Future Past jako Quicksilver. Podle oficiálních tvrzení už sice má Bryan Singer dlouhou dobu v hlavě vymyšlenou akční scénu, ke které nutně potřebuje Quicksilverovu super-rychlost, avšak je přinejmenším zvláštní, že do už tak nabitého filmu přibyla nová postava jen pár dní potom, co ji do Avengers 2 ohlásil Marvel. Singer navíc na svůj Twitter původně provokativně pověsil hlášku „Než byl [Quicksilver] Avenger, byl to jen OPRAVDU rychlý kluk“. Singer svoje prohlášení později smazal a pouze suše přivítal Peterse na palubě, protože negativní odezva fanoušků byla vyloženě masivní.

Sám Singer je asi v celé záležitosti poměrně nevinně a ať už Quicksilvera chtěl nebo nechtěl uplatnit už delší dobu, je poměrně zřejmé, že tady jde o zákopovou válku na daleko vyšší úrovni. Marvel je svým tvrdým vyjednáváním známý už dlouho a ze zákulisí teď vyplouvají náznaky toho, že se Fox mstí Marvelu za loňský rok. Tehdy totiž Foxu končil pronájem Daredevila a studio se smlouvu snažilo prodloužit nebo se dohodnout s Marvelem na koprodukci. Ten si tvrdě stál na svém, a tak se slepý hrdina vrátil pod křídla své mateřské společnosti (podrobnosti o celé kauze). Teď má společnost s dvacítkou ve znaku možnost vrátit úder.

Co to všechno znamená pro Avengers 2? To zatím není stoprocentně jisté. Je možné, že Marvel bude soudit, i že se obou postav pro tuto chvíli zdá. Objevily se i takové spekulace, že by se studio mohlo pokusit konkurenci předběhnout v rámci Thora 2 (X-Men: Days of Future Past budou uvedeni až o nějaký půlrok později), například v potitulkové scéně. Jako nejpravděpodobnější se ale prozatím jeví varianta, že se sourozenecké duo v Avengers 2 objeví, ale nejen že nebude zmiňován jejich mutantí původ (to bylo pevně dané už od začátku), ale zřejmě nebudou ani vystupovat pod svými superhrdinskými jmény – objeví se jednoduše jako Wanda Maximoff a Pietro Maximoff.

A proč po dvojici vlastně Joss Whedon tolik touží? Důvodů má hned několik. Avengers 2 by podle režiséra neměli být primárně o záporákovi (ze kterého je Joss mimochodem nadšený), ale právě o Avengers. V jedničce jsme se podívali na to, jak se podobný tým nesourodých osobností dá dohromady, teď je načase zjistit, jak spolu taková cháska dokáže vydržet delší dobu. A právě sourozenecké duo by Avengerům mělo koexistování značně ztížit – Podle Whedona oba dva „měli těžké dospívání a reprezentují část světa, která s Avengers nemusí nutně souhlasit“. Dále pro režiséra hraje roli, že většina dosavadních členů týmu především rozdává rány, zatímco Quicksilver rychle běhá a Scarlet Witch ovládá magii a telekinezi, takže se jejich prostřednictvím podaří film udržet vizuálně zajímavý. No a jistě neškodí ani skutečnost, že sourozenci patří od dětství a Whedonovým největším oblíbencům.

Dále se objevila spekulace, že Marvel do obou rolí hledá mladé britské herce, jako Scarlet Witch si údajně představuje „někoho jako Saoirse Ronan“. Ta se následně nechala slyšet, že kdyby taková nabídka skutečně přišla, okamžitě by ji přijala, protože se jí líbí, jakým způsobem Joss Whedon pracuje se superhrdinským žánrem a všeobecně by s ním ráda točila. Natáčení by mělo začít začátkem příštího roku, takže casting jistě není daleko. Joss Whedon už má delší dobu hotový hrubý náčrt filmu, teď dokončuje pilot k seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. a jakmile s ním bude zcela hotov, už se bude věnovat pouze Avengers. A pozor, film s největší pravděpodobností neubude ověnčen dvojkou, ale bude mít podtitul, stejně jako drtivá většina ostatních Marvel filmů (číslovky má pouze Iron Man).

Náš souhrn posledních zpráv ze světa Avengers 2 však pořád ještě nekončí. Opět se totiž vyrojily další spekulace o tom, že by se vedle sourozenců Maximoffových mohl ve filmu objevit také Black Panther. Nejprve přišel jistý Mike Sang se zprávou, že na place Captaina Ameriky 2 zaslechl, že se ve filmu objeví Quicksilver, Scarlet Witch a Black Panther a vzhledem k tomu, že první dvě jména platí, mohlo by platit i jméno třetí. Sang tweetuje zprávy a fotky z placu prakticky denně, takže se kolem štábu skutečně ochomýtá. Druhá indicie přišla z Jihoafrické republiky. Jeden z manažerů Cape Town Film Studios údajně v rozhovoru pro tamější 5FM rádio uvedl, že část Avengers 2 by se měla natáčet v Kapském městě. A Black Panther samozřejmě pochází právě z Afriky…

Zdroje: CBM, Bryan Singer Twitter, Collider, IGN, Mike Sang Twitter, The Mary Sue, HitFix

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest