X-Men: Days of Future Past je inbetwequel

X-Men: Days of Future Past je inbetwequel | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jaký hybrid Bryan Singer připravuje, co všechno od něj můžeme čekat, koho v něm můžeme čekat a co to znamená pro budoucnost X-Menů? AKTUALIZOVÁNO!

AKTUALIZACE: Hale Berry v rozhovoru pro Black Tree Media potvrdila svůj návrat do série!

Bryan Singer momentálně propaguje Jacka a obry, kteří tento pátek vstoupili do amerických kin, a i když si Jack vede v pokladnách bídně, Singer doposud sršel dobrou náladou a odpovídal novinářům prakticky na všechno, na co se ho zeptali. Především díky sdílnému režisérovi tak pro vás máme ze světa mutantů celou řadu novinek.

Momentálně se horečně dokončuje scénář, který režisér upravuje k obrazu svému spolu se Simonem Kinbergem, aby 15. dubna mohla v Montrealu padnout první klapka. Natáčet se bude ve 3D a to až do října, což je i na hollywoodský blockbuster poměrně dlouhá doba. A i když Singer zrovna dokončil dvousetmilionového Jacka a Superman Returns přišel na bratru 270 mega (ale je možné, že v té částce je utopený i vývoj nerealizovaných projektů, které byly v přípravě, než látku převzal Bryan), tak režisér tvrdí, že se jedná o doposud největší projekt, na jakém kdy pracoval!

 

Hrátky s časem

Vlastně ale není divu, když si vezmete, že se film bude odehrávat minimálně ve dvou různých časových rovinách, spojí se v něm hned dva superhrdinské týmy (mladí X-Meni a „staří“ X-Meni) a klíčovou část budou hrát obří digitální roboti. Co se časových období týče, Singer opět potvrdil, že se film bude odehrávat hned v několika, primárně potom v roce 1973, takže větší část Days of Future Past strávíme s herci z První třídy. Režisér totiž dále potvrdil, že ve filmu nemáme čekat cestování časem v klasickém slova smyslu, ale toliko „časoprostorovou dislokaci“. Taková formulace naznačuje, že se snímek bude držet stejnojmenné komiksové předlohy, ve které vědomí jedné z postav cestuje do těla svého mladšího já, aby ostatní mutanty varovalo před hrozbou apokalyptické budoucnosti. Výše uvedené v jednom z rozhovorů nepřímo potvrdil také James McAvoy (představitel mladší varianty Profesora X), který se domnívá, že se tváří v tvář s Patrickem Stewartem (starší varianta Profesora X) nikdy nesetká.

Singer dále uvádí, že se můžeme těšit jak na správné retro, tak na slušnou dávku sci-fi a nejrůznějších moderních technologií, jaké jsme zatím ve filmových X-Menech neviděli. Technologický pokrok však slibuje režisér i ve skutečném světě – nedávno se prý díval znovu na původní trilogii a úplně se zhrozil, jak mizerně vypadají některé triky, například proměna Mystique z lidské do mutantí podoby. V nadcházejícím filmu by to mělo být podstatně lepší. Samotná Jennifer Lawrence (představitelka mladé Mystique) k tomu dodala, že tentokrát ve své modré podobě nebude nosit tuny make-upu, ale všechno se vytvoří digitálně. Prim by ale naštěstí neměly hrát triky, nýbrž postavy a jejich emoce. Mladí X-Meni se posunuli o dost dál a my budeme postupně odhalovat, co je v jejich životech nového a jak se s tím vyrovnávají.

 

Staří i noví známí

Navzdory tomu, že by se film měl soustředit především na minulost a mladší charaktery, vyplňují většinu zpráv informace o castingu herců z původní trilogie. Což je logické – mladší herci jsou k pokračování vázaní smlouvou, zatímco obsazení kohokoliv dalšího z původního týmu, je pokaždé milým překvapením. Nejčerstvěji jsme se dozvěděli, že zhruba na devadesát procent v Days of Future Past uvidíme Halle Berry (Storm), takže nám z původního týmu z „jedničky“ chybí už jenom Jean Grey (Famke Janssen) a Cyclops (James Marsden). Na jejich adresu ale Singer uvedl „kdo by je zpátky vidět nechtěl“, takže šance, že oba uvidíme, rozhodně žije! Janssen navíc v nedávném rozhovoru tajnůstkářsky naznačila, že nic není vyloučeno. Aby byl výčet repetentů kompletní, je třeba uvést i hudebního skladatele Johna Ottmana, který ozvučil většinu Singerových filmů. Podle režisérových slov se pak všichni navrátilci na opětovnou spolupráci velmi těší.

Jako by ale dvě party mutantů nestačily, bude se obsazení ještě nadále rozšiřovat! Nejčerstvějším přírůstkem je Omar Sy (Nedotknutelní), jehož role prozatím nebyla odhalena, nicméně internetoví fanoušci spekulují o tom, že by si mohl zahrát Bishopa, člena policejního komanda z dystopické budoucnosti, kde se navzdory drtivé nadvládě robotů Sentinelů snaží stíhat zločinecké mutanty. Jeho tělo dokáže absorbovat nejrůznější druhy energie, a tu pak dále používat ve formě výbojů apod.. Debaty se vedou také o tom, koho by mohl hrát nedávno obsazený Peter Dinklage. Víme, že by měl být hlavním antagonistou filmu a podle nejrozšířenější teorie by mohl ztvárnit Bolivara Traska, antropologa a vojenského inženýra, který ze strachu z narůstajícího množství mutantů stvoří na ochranu lidstva roboty Sentinely, kteří však díky své terminátoří logice lidstvo „pro jeho vlastní dobro“ ovládnou a mutanty začnou zavírat do internačních táborů.

 

Budoucnost ala Marvel

Co bude dál? Série se dostala do zajímavého místa, kdy se v jednom filmu objeví klíčové postavy ze všech x-menovských sérií – jak z původní trilogie, tak z prequelové série a de-facto i z Wolverina. Děj se bude odehrávat v minulosti, alternativní budoucnosti a nejspíš i „skutečné“ (platné) budoucnosti/přítomnosti. Singer dokonce žertem označil připravovaný film jako inbetwequel, tedy takové „mezi-pokračování“. A tento inbetwequel může být výchozím bodem hned pro dvě různé skutečnosti.

Tak zaprvé, bavíme se o formě cestování v čase, takže by snímek mohl napravit chyby v kontinuitě, které nadělaly předchozí filmy. Singer konkrétně potvrdil, že možná přepíše některé události X-Men: The Last Stand, nechvalně proslulé třetí části původní trilogie, kterou po Singerovi převzal rutinér Brett Ratner. Druhou klíčovou skutečností je snaha Foxu konkurovat Marvelu a vytvořit si vlastní propojený vesmír na sebe navzájem odkazujících filmů. A po premiéře Days of Future past budou mít X-Meni hned tři různé časové roviny, ve kterých by se mohly i nadále odehrávat jejich další a další příběhy.

Už v září kvůli tomu studio najalo spisovatele Marka Millara jako svého koordinátora komiksových filmů (podobnou úlohu zastává u Marvelu Joss Whedon) a delší dobu slýcháme také o tom, že svět X-Menů je vlastně skoro stejně bohatý, jako celý zbytek Marvel Universe dohromady. Teď se k obdobnému tvrzení připojil Singer, podle něhož je většina X-Men Universa stále neprobádaná, dá se z něj vytěžit myriáda nejrůznějších filmů a sérií a on by osobně chtěl být u toho. Momentálně se soustředí především na aktuální film, ale pomaličku se prý s producentkou Lauren Shuler Donner (dělala všechny dosavadní X-Men filmy) začíná bavit i o možné budoucnosti.

Další podrobnosti se budou samozřejmě objevovat průběžně, nicméně už teď se můžeme těšit na nálož z letošního Comic-Conu, na kterém Singer přislíbil účast. Dole v galerii si pak můžete prohlédnout fotku křesel starého i mladého Profesora X a fotku dekorace, ve které se bude natáčet známá podzemní základna X-Menů.

Zdroje: E Online, IGN, IGN II, Clevver Movies, MTV, Indie Wire, Collider, Collider II, Bryan Singer Twitter, Badass Digest, CBM

Galerie: 2

X-Men: Days of Future Past je inbetwequel | Fandíme filmu X-Men: Days of Future Past je inbetwequel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest