Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers

Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Zatímco ostatní filmy v pokladnách strádají, Spider-Man dál přepisuje historické tabulky finančních rekordů.

Stejně jako Štědrý den i Silvestr nevyhnutelně padl tento rok na sobotu, což filmům velkou službu nedělá. Spider-Man: Bez domova ale bez problémů zůstává první. S propadem 38 % to dělá skoro 53 milionů ve třetím víkendu. Pořád jde tedy o číslo, které marvelovku posílá přes 609 mega v Americe a přes 1,368 miliardy dolarů globálně. Snímek je už v TOP 12 kasovně nejúspěšnějších filmů všech dob a už překonal Black Panthera na pozici nejúspěšnější marvelovky mimo Avengers. Příští týden pokoří Avengers: Age of Ultron.

Jediný další film, který si jakž takž drží hlavu nad vodou je animovaný muzikál Zpívej 2, který by měl zvládnout během druhého víkendu nějakých 20 milionů dolarů s předpokládaných propadem 13 %. Hlavně kvůli nuzné konkurenci až do března existuje naděje, že se film po svátcích úplně nezřítí. Aktuálně má 90 milionů a potřebuje 1 milion, aby překonal Encanto (a stal se nejúspěšnějším animákem v USA od Ledového království 2). A potom ještě dosáhnout někam za 121 mega a zařadit se tak na klíčovém americkém trhu mezi 10 nejúspěšnějších filmů roku 2021. Hračka, ne? Celosvětově zatím snímek utržil 144 milionů.

Studio Lionsgate jinak dokázalo docela dobře prodat mix sportovního dramatu a křesťanské tématiky ve svém American Underdog se Zacharym Levim (Shazam!). Film bude mít ve druhém víkendu 4 miliony a 15 mega od Vánoc. Tím překoná vlastně skoro všechny potenciální oscarovky, včetně Krále Richarda, kromě Duny, House of Gucci a West Side Story. Nominace pro American Underdoga ale nečekejte. Kritici sice chválí, ale jedním dechem dodávají, že jde o klasický film podle příručky.

Lionsgate
Zachary Levi coby podceňovaný fotbalista

Co tam máme dál? Už jen prázdná kina. Diváci si hodně oblíbili moderní špionážní akci v Kingsmanech, ale rozhodně to neznamenalo, že chtějí prvoválečnou špionážní akci ze zákopů. Kingsman: První mise se tak pachtí v blátě druhého víkendu s 3,7 milionu a necelými 19 mega celkově. Zlatý kruh takovou tržbu dal tehdy v roce 2017 skoro jenom za první pátek. Mezinárodní trhy filmu zatím vynesly dalších 28 milionů.

Matrix Resurrections také dospěl ke svému nevyhnutelnému konci coby sequel, který zřejmě nechtěli ani jeho tvůrci. Vypadá to na 3 miliony dolarů ve druhém víkendu s propadem 71 %. To je ještě horší výsledek než měla Wonder Woman 1984 (propad 67 %) minulý rok za výrazně těžších podmínek. Po dvanácti dnech je film na 30 mega, o dva miliony méně než měl Reevesův propadák 47 Roninů za stejnou dobu tehdy v roce 2013. Warneři v roce 2022 svoje velkofilmy budou nasazovat už jen do kin a velký HBO Max experiment tak společně s Matrixem končí. Chuť si studio zřejmě spraví prvním předpokládaným hitem roku 2022, kdy kasovní analytici začínají mluvit o více než stomilionové premiéře pro březnového The Batmana. Jak souběžné uvádění filmů v kinech a na HBO Max ovlivňuje kasovní tržby je patrné na mezinárodních trzích. Tam film na streamu (oficiálně) k vidění není a tržba je přeci jen o něco lepší - zatím celkem 75 milionů dolarů.

Warner Bros.
Čtvrtý Matrix je propadák roku 2021

Téměř o žádné diváky nepřišlo West Side Story, ale i tak jsme stejně s propadem 1 % jen na 2,8 milionu a 30 mega z USA celkově. Alespoň to film posílá nad katastrofické Cats a neúspěšné In the Heights. Mezinárodní trhy přidaly do kasičky zatím dalších 17 milionů. Diváky získali Krotitelé duchů: Odkaz (nárust 27 %) a s 1,5 milionu jsou na 123 mega v USA. Na 126 mega Krotitelek duchů ale film už zřejmě nedosáhne. I pro ně by to tehdy byla solidní tržba kdyby nebyl rozpočet 144 milionů! Mezinárodně se povedlo utržit dalších 56 milionů.

Zdroje: The-Numbers, Deadline, Forbes

Galerie: 4

Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Bez domova je nejúspěšnější marvelovkou mimo Avengers | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest