10 nejgooglovanějších filmů a herců roku 2021

10 nejgooglovanějších filmů a herců roku 2021 | Fandíme filmu
Warner Bros.
Lidé si letos na síti hledali hity z kina i ze streamu a herce, kteří mají na triku nejrůznější skandály.

Již tradičně se v závěru roku díváme na to, jaké filmy a filmové osobnosti lidé nejvíc hledali na Googlu. Konkrétně tedy na Google Trendy, což jsou podle vyhledávacího portálu Seznamy vycházejí z vyhledávacích dotazů, u kterých byl v tomto roce zaznamenán nejvýraznější nárůst zájmu oproti loňskému roku.“ V žebříčku nejhledanějších filmů překvapivě nenajdeme komerčně nejúspěšnější film roku – Spider-Mana: Bez domova. To může znamenat, že jej lidé hojně vyhledávali už o rok dříve, popřípadě, že u Spider-Mana chápali, o co přesně se jedná a nemuseli si jej tolik dohledávat. Ale konec mudrování, pojďme na jednotlivé trendy:

10 Nejvyhledávanějších filmů

  1. Eternals
  2. Black Widow
  3. Duna
  4. Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
  5. Red Notice
  6. Mortal Kombat
  7. Cruella
  8. Halloween zabíjí
  9. Godzilla vs. Kong
  10. Army of the Dead

První čtyři snímky žebříčku byly na pandemické poměry hity, není tedy překvapením, že diváky zajímaly. Red Notice a Army of the Dead patří mezi největší letošní hity na Netflixu. Mortal Kombat, Cruella, Halloween a Godzilla jsou potom snímky, které kromě kin byly souběžně nasazené také na stream, což u takhle velkých filmů není úplně obvyklé. Diváky tedy nejspíš zajímalo, co je to vlastně za filmy a jak je možné, že je mohou vidět v obýváku.

10 nejvyhledávanějších herců a hereček

  1. Alec Baldwin
  2. Pete Davidson
  3. Aryan Khan
  4. Gina Carano
  5. Armie Hammer
  6. Carmen Salinas
  7. Shehnaaz Gill
  8. Elliot Page
  9. Dave Chappelle
  10. Brenda Song

U herců je zařazení do desítky leckdy ještě překvapivější. Objevují se nejrůznější jména, o nichž jste možná neslyšeli. Často totiž nezáleží na tom, zda konkrétní osobnost v uplynulém roce natočila cokoliv významného, ale spíš hraje roli, zda byl herec (herečka) v centru nějakého skandálu. U Aleca Baldwina je situace jasná, lidé jej hledali po té, co při nešťastné nehodě Baldwin domnělou rekvizitou střelil dva kolegy a jednoho z nich rána usmrtila. Komediální herec Pete Davidson začal být ve velkém vyhledávaný proto, že začal randit s Kim Kardashian. Aryan Khan dokonce ani není pořádně herec. Objevil se ve dvou filmech, ale je synem bollywoodské hvězdy Shah Rukh Khana a přistihli jej na večírku s drogami. Gina Carano si zavřela dveře ve větší části Hollywoodu potom, co sdílela nejrůznější kontroverzní posty na sociálních sítích.

Armie Hammer byl vyškrtnutý ze všech hollywoodských telefonních seznamů v momentě, co začal být podezřelý ze ze sexuální agrese. Carmen Salinas je veleslavná mexická herečka, umělkyně a politička. Letos zesnula. Shehnaaz Gill opět není sama o sobě až takovou hvězdou, ale byla partnerkou v Indii oblíbeného Sidhartha Shukly, který letos zemřel. Elliot Page (dříve Ellen Page) se dostal do zpráv poté, co veřejně promluvil o tom, že je transgender. Komik Dave Chappelle byl v centru pozornosti po zveřejnění svého stand-up speciálu Closer. Terčem kritiky se staly jeho vtipy na téma transgender. A málo známou herečku Brendu Song si lidé začali vyhledávat letos v dubnu poté, co porodila syna, kterého má s Macaulaym Culkinem.

Mezi nejvyhledávanější zprávy světa se (na druhou příčku) dostala divoká situace kolem akcií sítě kin AMC. Alec Baldwin (první příčka) a Pete Davidson (10. příčka) se umístili také v seznamu deseti vůbec nejvyhledávanějších lidí. Helen McCrory, známá například z filmů o Harrym Potterovi, patřila mezi desítku nejvyhledávanějších zesnulých.

Vyhledávací trendy v Česku

V Česku se Google Trendy na filmový svět tak podrobně nezaměřují, ale stříbrné plátno i tak proniklo alespoň do jiných kategorií. Mezi osobnosti se dostal herec Pavel Trávníček, zřejmě pro svou účast ve Star Dance. Druhým mezi osobnostmi byl Miroslav Donutil, díky kulatému výročí (70 let). A mezi nejvyhledávanější zesnulé patřili Libuše Šafránková, Hana Maciuchová, Jean Paul Belmondo, Ladislav Potměšil a Milan Lasica.

Foto je ilustrační: Duna

Zdroj: Google

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest