Oppenheimer: Nolan obsadil Black Widow či oscarového Mercuryho

Oppenheimer: Nolan obsadil Black Widow či oscarového Mercuryho | Fandíme filmu
Marvel Studios
Když chcete vyrobit atomovou bombu, potřebujete k tomu pořádné obsazení.

Uznávaný režisér Christopher Nolan dál pokračuje v castingu svého příštího velkofilmu Oppenheimer. I nadále platí, že si vybírá samá zajímavá jména. Stávající obsazení nově doplňují hned tři další herci. Rami Malek naposledy vystupoval jako záporák v bondovce Není čas zemřít, prorazil díky seriálu Mr. Robot a uznání získal Oscarem za roli Freddieho Mercuryho v hudebním životopisu Bohemian Rhapsody. Ve snímku si zahraje postavu blíže nespecifikovaného vědce.

Florence Pugh byla na Oscara alespoň nominována, za snímek Malé ženy. Definitivně mezi superhvězdy prorazila rolí Yeleny Bělové, další absolventky programu Černých vdov, ve snímku Black Widow. Aktuálně se Florence k roli vrací v minisérii Hawkeye. Ztvární Jean Tatlock, členku Komunistické strany USA, s níž měl Oppenheimer románek, což vzbuzovalo bezpečností obavy v rámci amerických úřadů. A třetím do party je Benny Safdie. Ten je známý především jako režisér (Drahokam, Dobrý časy), ale tu a tam si také zahraje. Ve snímku bude představovat Edwarda Tellera, maďarského fyzika a člena projektu Manhattan, označovaného za otce vodíkové pumy.

Oppenheimer je epický thriller o nevyzpytatelném muži plném paradoxů, který musel riskovat zničení světa, aby jej zachránil. Scénář vychází z Pulitzerovou cenou oceněné knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. V hlavnírch rolích Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon a Robert Downey Jr. Režíruje Christopher Nolan. Datum české premiéry je stanovené na 20. července 2023.

Foto je ilustrační: Florence Pugh ve filmu Black Widow

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest