Hercules 3D: Rockova mladá konkurence

Hercules 3D: Rockova mladá konkurence | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Brett Ratner a Dwayne Johnson chystají do kin komiksového Herkula, ale o pár měsíců je předběhne Kellan Lutz. AKTUALIZOVÁNO o podrobnosti k obsazení.

AKTUALIZACE: Do galerie přidáváme nový plakát, zatím pouze vyfocený v Cannes.

AKTUALIZACE #2: Herecký ansámbl obohatí bijec Scott Adkins, kterého loni zpráskal do kuličky Jason Statham v Expendables 2. Střihne si roli krále Amfitryóna, v řecké mytologii nevlastního otce hlavního hrdiny.

V poslední době nás zaplavilo plno tematicky obdobných filmů a vypadá to, že tenhle trend zdaleka nekončí. Už jsme viděli duel Sněhurek, připravují se dvě Krásky a zvířata a teď nás čeká ještě dvojitý výlet do klasické řecké mytologie za nadlidsky silným polobohem – Herkulem.

O vzniku jednoho z nich jsme vás již informovali. V hlavní roli se objeví Dwayne Johnson, kterého je momentálně všude plno, a jak dokázal v Králi Škorpionovi, starověká témata mu nesmírně sluší. Jeho Herkules, pod taktovkou Bretta Ratnera, vychází z temného komixu Hercules: The Thracian Wars a ukazuje bájného reka jako muže, který po ztrátě rodiny nachází útěchu jen v krvavém boji.

Kdo se oblékne do stejného kostýmu ve snímku Hercules 3D, jenž režíruje Renny Harlin? Odvážným hrdinou bude Kellan Lutz, který má po skončení Twilightu spoustu času a nejspíš jej zaplní projekty, které se co nejvíc liší od upírské senzace. A tohle může být jednoznačně jeho šance proslavit se i mimo fanoušky Twilightu. Lutz si už k řecké mytologii přičichl ve Válce Bohů, kde ztvárnil Poseidona, navíc tělesnou strukturu na to, aby Herkula hrál, bez debat má. Ale podle režiséra role chce víc než jen svalovou hmotu, a to osobnost. Lutz se prý nebojí prozkoumat sílu i zranitelnost své postavy a na Harlina udělal dojem vášní a svým srdcem. Hlavně má ale přesně ten vzhled a charisma, po kterém režisér pátral. Po jeho boku se jako jeho spolubojovník a nejlepší přítel postaví Liam McIntyre, známý z televizní série Spartakus, se kterým je Herkules podvodem poslán do otroctví, kde si oba musí znovu vydobýt svobodu.

Harlin (Smrtonosná past 2), který se společně se Seanem Hoodem (Barbar Conan) podílí také na scénáři, tvrdí, že oba chystané filmy jsou naprosto odlišné. Podle něj je řecká mytologie nekonečný zdroj dobrých příběhů a oběma snímkům přeje úspěch (A proto musíme dostat dva Herkuly ;-) ). Svého Herkula přirovnává ke Gladiátorovi a nic komixového od něj čekat nemáme – místo toho se můžeme těšit na autentické zpracování. Příběh se zaměří na milostnou aféru mezi Herkulem a krétskou princeznou, která ale byla navzdory svým pravým citům zaslíbena Herkulovu staršímu bratrovi.

Projekt se rozjel v roce 2007, a přestože byl na chvíli uložen k ledu, dost možná po neúspěchu Barbara Conana, za nímž stojí stejné studio, jeho premiéra v kinech je naplánovaná na březen 2014. Má tudíž před svým konkurentem pár měsíců náskok – ten do kin dorazí v srpnu. To je neoddiskutovatelná výhoda tohoto zpracování,i když je možné, že více lidí přiláká spíše Ratnerův snímek, který má v rukávu The Rocka. Navíc, jak dokázala řežba 300, mytologické filmy podle komixu dovedou být zatraceně cool.    

Hercules 3D se od května natáčí v Bulharsku a s rozpočtem 70 milionů dolarů to filmaři hodlají pořádně roztočit. Co říkáte na módu dvou stejných příběhů v krátkém časovém rozmezí? Dáte přednost temnému filmu o zlomeném muži s Dwaynem Johnsonem nebo milostnému příběhu s Kellanem Lutzem, popřípadě dáte šanci oběma? V galerii můžete vidět první plakát.

Zdroje: Collider II, Coming Soon, THR, THR II, Screenrant, Screenrant II, Collider

Galerie: 2

Hercules 3D: Rockova mladá konkurence | Fandíme filmu Hercules 3D: Rockova mladá konkurence | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest